CEO for GSV Materieludlejning A/S er årets salgsleder

Dan Protin, CEO for GSV Materieludlejning A/S løber med titlen som årets salgsleder 2016 i et stærkt felt med 50 faglige profiler, der alle er blevet indstillet af en medarbejder. Det er 12. år prisen uddeles af sælgernes fagforening Business Danmark sammen med uddannelsesvirksomheden TACK International. Derudover blev to nye kategorivindere for første gang kåret inden for digitaliseringen og salgskultur.

Onsdag 11. januar blev Dan Protin fra GSV Materieludlejning hædret som årets salgsleder 2016. Det skete på konferencen ”Salgstrends 2017” på Marselis Hotel i Aarhus, hvor Business Danmark tog hul på 2017 sammen med en række eksperter under overskriften ”Den virtuelle sælger og digitaliseringens betydning for salg og marketing”.

Business Danmark: Dan Protin er en fantastisk ambassadør for salgsfaget

Hos Business Danmark ser man kåringen af en CEO som årets salgsleder, som en klar indikation på, at netop salget er afgørende disciplin, når det handler om vækst og værdiskabelse ude i virksomhederne.

”Jeg vil gerne ønske Dan Protin tillykke med titlen som årets salgsleder. Han er en fantastisk ambassadør for både GSV Materieludlejning A/S og salgsfaget generelt. Hans resultater taler for sig selv,” siger landsformand for Business Danmark Jens Neustrup Simonsen og uddyber:

”Når man formår at øge omsætningen hos GSV Materieludlejning A/S fra 644 til 870 mio. kr. og samtidig vækste sin markedsandel med 10 procentpoint – bl.a. ved at opruste og udvikle salgsorganisationen, så beviser det, at salgsfunktionen er afgørende, hvis danske virksomheder skal hold snuden i vækstsporet fremadrettet.

Juryens begrundelse for at pege på Dan Protin som året salgsleder var blandt andet, at GSV og han har evnet levere solidt på salget. Og samtidig fremstår Dan som en moderne salgsleder, der har opbygget en effektiv salgsorganisation og lagt en klar linje for GSV’s salgsindsats.

To nye kategoripriser afspejler professionalisering af salgsfaget

Udover hovedprisen som årets salgsleder blev to nye kategorivindere inden for digitalisering og salgskultur kåret for første gang. Disse priser tilfaldt Ole Dollerup fra Stofa Erhverv, der vandt teknologiprisen, mens Dorthe Nielsson fra Konica Minolta blev den første vinder af prisen for forandringsledelse.

”De to nye priser afspejler den udvikling som vores fag gennemgår lige nu. Vi oplever en markant professionalisering af salgsfaget, som stiller nye krav sælgere på alle niveauer i organisationen,” siger Jens Neustrup Simonsen.

Juryen begrunder blandt andet valget af Dorthe Nielson som vinder af prisen for forandringsledelse med, at hun er lykkedes med at gennemføre en hurtig og effektiv turn around i Konica Minoltas danske salgsafdeling. Hun er lykkedes med at få sælgerne til indtage en rådgivende rolle over for kunderne, med fokus på at formidle kundeløsninger og informere om ny relevant teknologi. Dorthe har blandt andet været stærk til overfør den viden, som Konica Minolta har på verdensplan, til brugbare rådgivningsværktøjer for sælgerne.

Juryens har i sit valg af Ole Dollerup som vinder af teknologiprisen lagt vægt på, at Ole, som leder i Stofa Erhverv er et fantastisk eksempel på at udnytte, systematisere og optimere Big Data om kunderne, og via CRM skabe unik dybde og indsigt i kundesegmenterne, til stor glæde for sælgerne. Det er en ikke en ”højteknologisk webløsning”, han har stået for, men måske noget af det tætteste på at udnytte CRM i dets reneste form.

Om Dan Protin

Dan Protin er 43 år og uddannet entreprenørmaskinmekaniker. Han startede sin karriere hos GSV Materieludlejning A/S i 1996 som montør i afdelingen i Odense, hvor han stod for reparation og anden service af maskiner.

I 1999 blev Dan udnævnt til afdelingsleder i Odense og seks år senere flyttede han til Sjælland og blev afdelingsleder for GSV's største afdeling i Ishøj. Dan fik ansvaret for driften i 2007 og året efter blev han udnævnt til administrerende direktør i virksomheden.

Om prisen: Årets Salgsleder

Siden 2005 er Sales Excellence prisen uddelt årligt til en visionær dansk erhvervsleder, der har professionaliseret salget og skabt ekstraordinære resultater. Prisen skal fremme godt salg god og salgsledelse, som skaber værdi for kunden, motiverer medarbejderne og som slår positivt ud på bundlinjen.

Kandidaterne til titlen er indstillet af deres medarbejdere. Juryen vælger vinder ud fra kandidatens præstation på tre områder; evnen til at levere resultater, evnen til at skabe en sund, inspirerende salgskultur og evnen til at strukturere salget og gribe digitaliseringens muligheder.

Læs om de 11 tidligere vindere

Om Business Danmark og TACK International

Business Danmark er fagforening og a-kasse for 32.000 beskæftiget med salg, marketing og ledelse. TACK International er en af de største private udbydere af uddannelser inden for salg, ledelse og personlig udvikling i Danmark.

Om GSV Materieludlejning A/S
G.S.V. Materieludlejning A/S er et af de ældste udlejningsfirmaer i Danmark.

Selskabet bliver stiftet i 1964 af Grunnet, Svendsen og Vaskær (deraf navnet) og har siden da beskæftiget sig med udlejning af alle former for materiel.

GSV er i dag ca. 300 medarbejdere fordelt på 15 afdelinger og har således i dag landsdækkende service inden for udlejning af alle former for materiel til bygge- og anlægsbranchen, offentlige myndigheder, industri samt private. I gennem tiden har vi udviklet en specialiseret knowhow inden for materielsammensætning der gør, at vi er en af de førende udlejere med det nyeste materiel. Særligt gennem de senere år har vi foretaget store investeringer i nyt materiel, så vi i dag har et meget bredt og tidssvarende sortiment.

For yderligere information kontakt:

Michael Krag-Svendsen
Pressechef
Business Danmark
Tlf.: 2637 6117
mkr@businessdanmark.dk