Arbejdsglæde og stress

Test om du trives på jobbet

Langt de fleste danskere trives på jobbet og oplever travlhed og kortvarig stress. Stress er kroppens naturlige reaktion, som hjælper dig med at yde dit bedste, når du er presset op mod en deadline og står i en akut vanskelig situation. Stress er derfor ikke skadeligt, så længe påvirkningen er kortvarig og du kan slappe af bagefter.

Start med at tage temperaturen på din trivsel med Arbejdsglædetesten

Du kan forebygge stress

Vil du bare gerne forebygge stress eller er du udsat i lettere grad, så kan du arbejde med fire enkle leveregler, som giver dig større overblik, kontrol og reducerer antallet af overspringshandlinger i hverdagen – både privat og på jobbet.

Download FOREBYG STRESS guiden

Hvis du oplever svær stress

Du skal være på vagt over for langvarig stress, hvor der er konstant ubalance mellem udfordringerne, du står overfor, og dine muligheder for at håndtere dem.

Langvarig stress er i sig selv ubehagelig, men det øger også risikoen for blandt andet hjerte-kar-sygdomme og depression.

Har du i længere tid følt dig stresset, skal du straks søge læge. Læs også vores guide med råd til, hvad du, din leder og kolleger kan gøre for at hjælpe dig tilbage på sporet igen.

Download HÅNDTÉR STRESS guiden

Har du brug for en sparringspartner?

Har du brug for en professionel sparringspartner til at vende dine tanker om, hvordan du får et gladere arbejdsliv, så book en samtale med en af vores karrierekonsulenter.

Har du brug for hjælp i forbindelse med en sygemelding på grund af stress kan vores juridiske afdeling rådgive om dine muligheder og rettigheder samt hjælpe med at vurdere, om der kan være tale om en arbejdsskade. Ring til os på 3374 0200.