Juridisk dækning

Vi står sammen med dig hele vejen

Vidste du, at du kan være beskyttet af funktionærloven blot ved at opfylde en mindre række betingelser i dit studiejob?

Vi ved af erfaring, hvor vigtigt det er, at man er sikret at blive behandlet ordenligt, hvis der skulle opstå problemer på studiejobbet eller praktikpladsen.

Juridisk dækning

Derfor er vores juridiske afdeling altså bag dig hele vejen, hvis der skulle opstå noget på din arbejdsplads. Dette inkluderer bl.a.:

» Før du bliver ansat, tjekker vi din ansættelseskontrakt for fejl og mangler, kunde- og konkurrenceklausuler, provision mv.

» Under din ansættelse hjælper vi dig med løn, barsel, feriepenge, arbejdsskader mv.

» Efter du er opsagt tjekker vi, om opsigelsen er sagligt begrundet, og vi sikrer, at du får din løn – også i tilfælde af en konkurs mv.

Er din arbejdsgiver ikke indstillet på at finde en løsning, kan vi gå rettens vej – om nødvendigt helt til Højesteret. Business Danmarks advokater vinder cirka 85 procent af alle førte sager. Du kan trække på juridiske rådgivning og retshjælp i ansættelsesretslige sager opstået efter din indmeldelse.

Bliv ikke snydt på studiejobbet

Mange tror fejlagtigt, de kan blive fyret fra studiejobbet med dags varsel. Men arbejder du på kontor over 8 timer om ugen, er du ekstra beskyttet

Studiejobber du på kontor over 8 timer om ugen, så er du med stor sandsynlighed, det man kalder funktionær og omfattet af nogle helt særlige beskyttelsesregler.

Loven forhindrer med andre ord, at du bliver smidt ud fra studiejobbet, mens regningerne hober sig op i vindueskarmen.

Du er for eksempel funktionær, hvis du arbejder med kontorarbejde, ledelse, køb og salg, lagerekspedition mv. Det gælder også, selv om du er ansat på en overenskomst.

Funktionærloven sikrer dig:

  • Fuld løn, når du er syg.
  • 3 måneders opsigelsesvarsel efter 5 måneder i jobbet.
  • Løn – også i opsigelsesperioden – hvis din arbejdsgiver går konkurs.
  • Mulighed for at få en godtgørelse ved usaglig fyring efter et år i jobbet

Insta_Karrierestart.png