Passioneret ingeniør er årets salgsleder

Han er uddannet ingeniør, men en gudsbenådet sælger. Niels Friis Nielsen, salgschef i Siemens A/S, er netop kåret som Årets Sales Excellence

Onsdag 16. maj blev Niels Friis Nielsen, salgschef i Siemens A/S, hædret som årets salgsleder. Det skete på konferencen ”Sales Excellence 2017” i Michael Laudrup loungen på Brøndby Stadion, hvor Business Danmark sammen med DI Handel, CBS og TACK International var værter for den 13. udgave af den tilbagevendende kåring.

Konferencen satte fokus på salgsledelse og hvorfor denne disciplin skal spille en endnu mere afgørende rolle i fremtiden, hvis danske virksomheder vil have del i den globale vækst.

Arketypen på fremtidens kommercielle vækstskaber

Business Danmark ser kåringen af Niels Friis Nielsen, som en klar indikation på, at salget stille og roligt får en mere strategisk rolle i den moderne organisation.

- Niels er uddannet ingeniør, men en gudsbenådet sælger. Det er ikke et tilfælde, at en leder med ingeniørbaggrund bliver årets salgsleder i 2017. Det bekræfter kun, at salg som disciplin smelter ind i alt fra ledelse til marketing samt produkt- og forretningsudvikling. Niels Friis Nielsens store faglige ballast kombineret med hans veludviklede kommercielle sans er netop det kompetencemix, som fremtidens kommercielle profiler skal besidde, siger landsformand for Business Danmark Jens Neustrup Simonsen og uddyber.

- Jeg ønsker Niels Friis Nielsen et stort tillykke med titlen som årets salgsleder. Han er en eksemplarisk ambassadør for Siemens A/S og fremtidens salgsfag.

Niels Friis Nielsen mestrer hele paletten

Niels Friis Nielsen vandt Årets Sales Excellence titel foran Lars Bisgaard, salgschef i Triplan, og Jens Thuesen Kyhn, salgschef i Lantmännen Unibake, som juryen havde udvalgt til finalen ud af mange stærke kandidater.

Juryen betegner Niels Friis Nielsen som en stærk leder, der mestrer hele paletten.

- Niels Friis Nielsen går forrest og er en karismatisk historiefortæller, der motiverer medarbejderne til at løfte i flok og nå fælles mål. Han lytter til sine medarbejdere, og støtter dem og viser tillid, men han stiller også krav og går benhårdt efter at indfri virksomhedens mål, fortæller Jens Neustrup Simonsen om juryens begrundelse, og fortsætter.

- Derudover driver han salget fra strategi til det eksekverende niveau, og han evner at tilpasse salget på et hastigt foranderligt marked. Og samlet set gør disse kvaliteter, at Niels Friis Nielsen får titlen.

Om Niels Friis Nielsen

Niels Friis Nielsen er uddannet teknikumingeniør fra DTU. Han startede karrieren som projektleder-trainee i Danfoss, hvor han efter 2 år skiftede til salgsafdelingen, selv om han egentlige så sig selv som en ingeniørnørd. Her blussede passionen for salg op i ham, og efter få år blev han leder for salgsgruppen. Siden har han haft flere lederjob og sidder i dag som salgschef i Siemens med ansvar for bygningsteknologi, sikring, varme, ventilation og lys mm.

Om Sales Excellence prisen

Siden 2005 er Sales Excellence-prisen hvert år uddelt til en visionær dansk erhvervsleder, der har professionaliseret salget og skabt ekstraordinære resultater. Prisen skal fremme godt salg og god salgsledelse, som skaber værdi for kunden, motiverer medarbejderne og som slår positivt ud på bundlinjen.

Kandidaterne til titlen er indstillet af deres medarbejdere. Juryen vælger en vinder ud fra kandidatens præstation på tre områder; evnen til at levere resultater, evnen til at skabe en sund, inspirerende salgskultur og evnen til at strukturere salget og gribe digitaliseringens muligheder.

Sales Excellence juryen består af Jens Neustrup Simonsen, landsformand for Business Danmark, Annette Falberg, branchedirektør for DI Handel, Jens Geersbro, associate professor hos CBS og Jens Dalgaard, direktør for TACK International.

For yderligere information kontakt:

Michael Krag-Svendsen
Kommunikationschef
Business Danmark
Tlf.: 2637 6117
mkr@businessdanmark.dk