Skriv din jobansøgning på få sekunder med AI

Men med kunstig intelligens ChatGPT kan du lave udkast til en jobansøgning på ingen tid. Men tænk dig godt om, før du handler, råder karriereekspert

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Siden lanceringen i november har millioner verden over brugt OpenAI´s kunstig intelligens ChatGPT, som ghostwriter på skoleopgaver, artikler, klagebreve eller hjemmeside tekster mv.

Og nu hvor ledigheden er på vej op, har interessen for ChatGPT også spredt sig til jobansøgninger, påpeger Hanne Hjordt, chef for karriere og udvikling i fagforeningen Business Danmark.

- Har du ikke søgt job i årevis eller vil du bare have mere volumen på din jobsøgning, så kan ChatGPT hjælpe dig godt i gang med at få lavet nogle ansøgninger, men ansøgningen bliver ikke bedre end det, du fodrer den med, og du skal forholde dig kritisk til outputtet fremfor at betragte det som et grydeklart produkt, siger hun og uddyber.

- Der hvor du som unikt individ skal sætte dit personlige præg på ansøgningen er ved at afkode alt det, der står mellem linjerne i jobopslaget og kvalificere ansøgningen ud fra din profil, motivation og erfaring og ikke mindst hvad du fremadrettet kan tilføre virksomheden af værdi.

Dit input afgør med andre ord dit output, det er derfor afgørende, at du målretter indholdet, du hælder ind i ChatGPT og bearbejder hvis du skal skille dig ud fra mængden.

Hjordt Hanne - 300x180.png

ChatGPT ved ikke, hvad du drømmer om

Netop fordi ChatGPT så hurtigt kan sætte turbo på din ansøgning, anbefaler Hanne Hjordt at tage en tænkepause efter en opsigelse eller ved et karriereskifte. For når vi så nemt kan skride til handling, glemmer vi nemt at reflektere over, hvad der egentlig motiverer os, om vi skal skifte karrierespor eller søge et lignende job, som vi kom fra, fortæller hun.

- Vores hjerne vil rigtig gerne træffe de nemme valg, som kræver minimal indsats og overvejelse. Og ChatGPT gør i den grad jobsøgning nemt, så vi skal passe på ikke at træffe de forkerte valg og bare gøre, som vi plejer. Der er jo ofte en grund til at vi kørte sur i det sidste job eller blev opsagt – og måske står vi i en helt ny livssituation hvor vores ønsker og behov har ændret sig.

Læs også: Søg uopfordret - det virker

Sådan gør du

Alt du skal bruge til at lave udkast til en ChatGPT-ansøgning er:

 1. Opret en gratis ChatGPT-profil (som kan bruges til mange formål) – eller de mere målrettede jobsøgningsskabeloner som benyttet AI Jobbutler.ai og Skriv min jobansøgning 20sekunder.dk
 2. Skriv, hvad du vil have ChatGPT til at gøre
 3. Skriv, hvordan du vil have den til at skrive ansøgningen; i en munter tone, som digt, maks antal tegn, engelsk eller dansk mv.
 4. Indsæt dit cv eller dine kompetencer, beskriv hvad du skal tilføre af værdi og hvorfor.
 5. Indsæt stillingsopslaget
 6. Tryk generate respons – og få et bud efter få sekunder
 7. Er du ikke tilfreds med resultatet, kan du give den yderligere instruktioner, til hvordan ansøgningen skal skrives
 8. Sidst men ikke mindst: Tilpas ansøgningen så den afspejler din tone/stil og gør den personlig

ChatGPT: Fordele og ulemper ved at bruge mig

Der er både positive og negative konsekvenser ved at lade ChatGPT skrive din jobsøgning, forklarer den selv:

Mulige fordele:

 1. Tidsbesparelse: ChatGPT kan hjælpe dig med at producere en ansøgning eller et CV hurtigere, end du selv ville kunne.
 2. Sprogfærdigheder: Hvis du ikke er fortrolig med at skrive på det sprog, som ansøgningen skal skrives på, kan ChatGPT hjælpe dig med at formulere en sammenhængende og grammatisk korrekt ansøgning.
 3. Kreativitet: ChatGPT kan komme med originale ideer til din ansøgning, som du måske ikke selv ville have tænkt på.
 4. Præcision: ChatGPT kan hjælpe dig med at formulere dine erfaringer og kvalifikationer på en klar og præcis måde.

Mulige ulemper:

 1. Manglende personlig tilpasning: ChatGPT kan ikke tilpasse din ansøgning til den specifikke stilling, du søger.
 2. Manglende forståelse for jobbeskrivelsen: ChatGPT kan ikke forstå eller analysere jobbeskrivelsen på samme måde, som en menneskelig ansøger ville kunne gøre det.
 3. Risiko for skabelonansøgninger: ChatGPT kan producere en standardiseret ansøgning, som ikke skiller sig ud fra andre ansøgninger og dermed ikke vækker opmærksomhed hos arbejdsgiveren.
 4. Risiko for fejl: ChatGPT kan begå grammatiske eller faktuelle fejl, som kan skade dine chancer for at blive ansat.

I sidste ende er det vigtigt at overveje, om du føler dig tryg ved at lade ChatGPT skrive din ansøgning, og om du tror, ​​at det vil hjælpe dig med at opnå dine mål i din jobsøgning, fortæller ChatGPT.

Få karrieresparring

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

2 Kommentarer

 • Jan Rasmussen, Rapportér som upassende

  Det er ikke umiddelbart muligt at oprette en profil på chatGPT, når man skal indtaste telefonnummer (hvad de så end skal bruge det til) skriver den, det er et PREMIUM telefonnummer og det kan ikke bruges, havde de accepteret telefonnummeret ville man få tilsendt en kode til verificering af nummeret, selvom du lige forinden har verificeret din mail, men men men, jeg kommer altså ikke videre end til indtastning af telefonnummer.

 • Administrator, Rapportér som upassende

  Hej Jan. Det lyder sært, måske den fejler pt. God weekend Michael Krag-Svendsen, kommunikationschef Business Danmark

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

 • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
 • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
 • krænke privatlivets fred
 • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
 • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.