Headhunterens favoritprofiler i salg og marketing

Stort vikar- og rekrutteringsfirma løfter sløret for de mest ombejlede jobtitler. Se, hvem der størst chancer for at blive headhuntet

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mikael Bagenkop, Nordic Business Line Director i vikar- og rekrutteringsvirksomheden Moment, fortæller her om de mest ombejlede jobprofiler inden for salg og marketing lige nu. Og der er stor forskel på de foretrukne profiler inden for de to discipliner, siger han og begynder med kravene og forventningerne til attraktive salgsprofiler.

- Mange virksomheder konsoliderer sig i øjeblikket. Vi lever i en usikker tid med krig, inflation og stigende energipriser. Og der er ingen tvivl om, at der i det lys er stor efterspørgsel efter dygtige sælgere, og det gælder særligt profiler, der kan eksekvere og gennemføre et salg fra start til slut. Uden salg vakler de fleste virksomheder - det tror jeg alle - særligt ledere og virksomhedsejere kan nikke genkendende til.

Sælgere skal altså mestre hele paletten – praktisk, taktisk og strategisk, uddyber han.

- Men verdenen er også blevet mere kompliceret, specialiseret og ikke mindst transparent. Så når vi taler salg, handler det i høj grad om at være dygtig til at opbygge relationer, samt ikke mindst at kunne sætte sig i kundens sted - er du i stand til det, står du på et stærkt fundament – derfor er særligt key account managers og account managers i høj kurs.

Springbræt til en lederstilling

Præcis samme billede tegner sig hos Danmarks største jobportal Jobindex, hvor især key account managers er en mangelvare og kan være døråbner til et lederjob, fortæller rekrutteringsdirektør Thomas Røn Larsen.

- Arbejdsgiver og arbejdstager taler ikke altid helt samme sprog, når det kommer til titler. Hvis vi ser på, hvor mange virksomheder, der har slået en stilling op som key account manager, så er der fire opslag pr. bruger i vores cv-database, som ønsker en KAM-stilling. Omvendt, er der langt flere kandidater, der ønsker en stilling som salgskonsulent, end der er stillingsopslag til. Det kan være udtryk for at KAM er en mere branchespecifik titel, og ved at bruge den, så misser man som virksomhed potentielle kandidater, der søger henimod sælgerjobs.

- Vi ser også langt flere kandidater, som vil være salgsleder eller salgschef, end der er job til. Så hvis man som kandidat vil vente lidt med at få ledelsesansvar, kan en strategi være at søge en KAM-stilling, hvor udbuddet af opslag som sagt er større end antallet af kandidater. Det kan selvfølgelig være en chance at tage,  da man i salgsbranchen ofte ansætter ledere indefra i organisationen - som ansøger bør man derfor tager en snak om udviklingsmulighederne ved jobsamtalen.  

Der er stor forskel på månedslønnen for de forskellige stillingsprofiler, viser tal fra Business Danmarks lønberegner.

lonsalg2022.png

Kilde: Business Danmarks lønberegner
 

Fra marketing generalist til interim specialist

- Marketingfolk er ligeledes en efterspurgt "vare". Men grundet at der i de senere år er kommet mange forgreninger heraf, er det ofte specialister, man henter ind til forskellige opgaver, måske mere end generalister - hvilket også betyder, at vi oplever, at der er en stor efterspørgsel efter fleksibel arbejdskraft, fortæller han.

- Skal en virksomhed have SEO-optimeret websitet, kan løsningen være at hente en interim medarbejder ind. Skal der fokus på SoMe, kan det også være en specialist inden for det felt, man henter ind for en periode, og det samme gælder PR-medarbejdere og så videre.

- Men vigtigt er det her, at man har en stor portion markedsindsigt. Du kan ikke sidde på sidelinjen og byde ind med, hvad du mener og tror markedet efterspørger - det er alt afgørende, at du har en tæt relation til dem, der har sin daglige gang blandt kunderne og ikke mindst er i stand til at kunne støtte op omkring deres behov, slutter han.

lonmarketing2022.png

Kilde: Business Danmarks lønberegner
Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.