Bæredygtige indkøb er det nye sort

Mange indkøbere stiller i dag bæredygtighedskrav til leverandører, og snart bliver det standard, at virksomheder skal dokumentere deres indsats

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Måske har du allerede bemærket det. Ellers kommer du i stigende grad til det. Nemlig indkøbernes krav til din virksomhed om at tage et større samfundsansvar.

Spritny B2B-analyse fra Dansk Erhverv viser, at fire ud af ti indkøbere stiller krav om bæredygtighed hos deres leverandører, og blandt yngre indkøbere under 40 år er bæredygtighed vigtigt for cirka seks ud af ti.

-Det må siges at være en meget stor andel, og vi kan efterhånden konkludere, at bæredygtighed er blevet en license to operate for B2B’erne. Hvis du ikke allerede har fokus på det, så skal du i gang, lyder det fra Andreas Børresen, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv og arbejder med bæredygtighed og digital handel. 

indkobereskrav.png

Kilde Dansk Erhverv
 

Bæredygtighed som konkurrenceparameter

Krav om at vise samfundssind har været normen for store virksomheder med over 500 ansatte i årevis. Og i regnskabsåret 2023 bliver det også et krav for virksomheder med 250 ansatte at beskrive, hvordan de tager ansvar med hensyn til sociale forhold, miljø og klima, menneskerettigheder og korruption – det såkaldte CSRD-direktiv fra EU (Corporate Sustainability Reporting Directivet). 

Det vil uden tvivl også lægge uformelt pres på mindre virksomheder fra kunder, leverandører, NGO´ere og politikere, vurderer Business Danmarks landsformand Jens Neustrup Simonsen.

- Vi kommer alle til at blive udfordret på, hvordan vi bidrager til en mere bæredygtighed verden, hvor anstændige jobs, vækst og klima går hånd i hånd. Megatrenden er drevet af os som forbrugere, derfor tager vi også det mindset med ind på arbejdspladserne og i virksomhederne, hvilket undersøgelsen fra Dansk Erhvervs illustrerer, siger han.

Den danske iværksætterløve Christian Arnstedt går skridtet videre og vurderer, at fremtidens stærkeste brands kommer til at have bæredygtighed som en del af virksomhedens DNA – og at det vil være forudsætningen for en stærk bundlinje – hvilket du kan høre meget mere om på dette Christian Arnstedt webinar 29. november.

Ifølge analysen fra Dansk Erhverv stiller B2B-indkøberne krav hele vejen rundt på bæredygtighedspaletten fra produktion, transport og til arbejdsforhold og menneskerettigheder.

herstillerindkoberekrav.pngKilde Dansk Erhverv
Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.