Benzinpris ræser igen fra kørepengene

Forårets ekstraordinære løft i kørselsgodtgørelsen er overhalet af nye prisrekorder på brændstof. Det koster sælgere i egen bil flere tusind kroner

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Det ligner mest af alt en strabadserende alpeetape i årets udgave af Tour de France - kurven over benzinprisen.

Voldsomme prisstigninger fik i april Skatterådet til ekstraordinært at hæve kørselsfradraget og den skattefri godtgørelse til erhvervsbilister med 18-19 øre pr. km. 

Skatterådet fastsatte i november 2022-kørselssatserne ud fra en forventet benzinpris på 12,78 kr. pr. liter – svarende til tre kroner lavere end dagsprisen på 15,99 kroner, da rådet ændrede satserne 26. april.

Satsløftet kom efter vedholdende pres fra flere politiske partier og interesseorganisationer som FDM og Business Danmark. Men det har kun kortvarigt gydet olie på vandene, for siden er priserne bare fortsat en vej – op.

junibenzinpriser.png

Kilde: Drivkraft Danmark
 

Få rabat på brændstof

Jan taber på at stille sin bil til rådighed på jobbet

Den 4. juni nåede benzinprisen et historisk højt niveau på 19,59 kr. pr. liter og ligger nu igen cirka tre kroner højere, end den gjorde ved satsløftet for to måneder siden. En uholdbar situation, påpeger Business Danmarks landsformand Jens Neustrup Simonsen.

- Danske jobpendlere er økonomisk slået tilbage til start og betaler dyrt for at køre på arbejde. Men situationen er endnu mere kritisk for de mange, som stiller egen bil til rådighed på jobbet mod kørselsgodtgørelse, siger han til finans.dk.

En, som tydeligt mærker prisstigningerne i privatbudgettet, er Jan Andersen fra Slagelse. Gennem 28 år har han modtaget skattefri kørselsgodtgørelse for at stille sin egen bil til rådighed for forskellige arbejdsgivere. Lige nu arbejder han som salgskonsulent for Hørkram, hvor han besøger kunder på Sjælland og Fyn i sin privatejede Toyota Avensis diesel.

- Jeg kører 40.000 km for Hørkram hvert år i min egen bil. Og det er bare ikke fair, at jeg og andre skal have penge med for at passe vores arbejde, fordi kørselssatserne ikke følger med, fortæller han.

De høje priser betyder, at det koster Jan Andersen 2,50 kroner af egen lomme hver gang han tanker en liter diesel, som han ikke får kompensation for med de nuværende satser. Det bliver over et år til cirka 6.300 kr. i ekstraudgifter.

- Det er ikke kun brændstoffet, som er steget. Det samme gælder dæk, motorolien og værkstedsregningen, så jeg synes hurtigst muligt, politikerne eller Skatterådet igen bør sætte kørselsgodtgørelsen op, siger han.

Selv om benzinpris i juni har svinget mellem 18,79-19,59 kr. pr. liter har et bredt flertal i Folketinget afvist 93.227 danskeres borgerforslag – det mest støttede nogensinde - om at afgifterne på benzin og diesel skulle fjernes.

FDM-kursus: Kør længere på literen

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.