Vilde jobtal: Medarbejdere har trumferne i 2022

Virksomhedernes kamp om de bedste salgs- og marketingprofiler er for alvor sat ind. Ledigheden styrtdykker og antallet af jobannoncer skyder i vejret

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

- Det er helt vildt. Vi har ikke oplevet noget lignende siden de gyldne år før finanskrisen, hvor stort set samtlige i branchen var i job, siger Martin Kildgaard Nielsen, adm. direktør i Business Danmark, fagforening for salg og marketing.

På tærsklen til 2022 stod kun 2,8 pct. i faget uden job – det er halvt så mange som året før, viser dugfriske tal fra paraplyorganisationen Min A-kasse, der blandt andre servicerer Business Danmarks ledige medlemmer.

- Det betyder vanvittigt meget for de unge, som færdiggør businessstudiet her i januar. De vil få en langt bedre start på arbejdslivet, end dem der blev uddannet sidste år, fordi efterspørgslen på medarbejdere er steget voldsomt siden sommer og de unge typisk vil kunne starte i virksomheden og møde deres nye kolleger i stedet for at starte alene på hjemmekontoret, siger han. 

Beregn, hvad du skal have i løn

Vi vader i jobtilbud

Ifølge Danmarks Statistik er der for tredje kvartal i træk rekordmange ledige stillinger i den private sektor - i alt 59.500.

Det spiller entydigt medarbejderne gode kort på hånden, bemærker Martin Kildgaard Nielsen.

Webinar: Tips til din lønforhandling

- Det er ikke kun godt for de få tilbageværende uden job. Men i lyset af den buldrende inflation giver det også de 97 pct. i job gode trumfer på hånden ved den kommende lønforhandling – om det så er i deres nuværende job eller på en ny arbejdsplads.

- Og så vil vi uden tvivl se virksomheder skrue op for de bløde værdier i bestræbelsen på at holde på medarbejderne ved at skabe en attraktiv arbejdsplads, siger han.

Book lønsparring

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.