Dit pitch skal ose af energi og entusiasme

Ser du også Løvens Hule og drømmer om at sælge din ide til en investor? Mia Wagner giver dig opskriften på, hvordan du pitcher, så fuglene synger

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mia Wagner er en blandt fem løver i det succesfulde DR- program Løvens hule, som lige nu kører på sjette sæson. Om nogen har hun prøvet at blive pitchet på - ikke bare i Løvens hule, men også gennem sit tidligere virke som administrerende direktør i virksomheden Freeway og sit nuværende job som direktør i Nordic Female Founders.

- Jeg har naturligvis stået over for rigtig mange, der har pitchet en god ide eller deres virksomhed ind overfor mig. Og der er altid nogle helt grundlæggende elementer, jeg har øje på som pitch-modtager.

Når sælgeren pitcher, er det altafgørende, at der er entusiasme og energi bagved, og ikke mindst en tro på produktet og virksomheden. Er den ikke tilstede falmer interessen med det samme, og dit pitch bliver en fiasko, siger Mia Wagner. Og hun tilføjer et yderligere element du som sælgeren altid, skal have for øje.

- Sammen med energien og troen på produktet er det uhyre vigtigt, at du som sælger har sat sig ind i mine pains – hvad er det, jeg har behov for, og hvorfor er det, at det pågældende produkt eller virksomhed kan skabe værdi i mit univers? Oplevelsen af at det er en værdiskabelse for mig, er det, der tænder gnisten i mig, og det der skal få mig til at engagere mig, siger Mia Wagner, der som direktør i Nordic Female Founders især understøtter kvindelige iværksættere og virksomheder, der støtter diversitet.

Få tips til dit eget pitch

Tab ikke opmærksomheden

Mia Wagner mener, at den dygtige sælger skal være opmærksom på tiden og levere sit pitch på max tre minutter.

- Et pitch skal selvfølgelig indeholde nogle grundlægende elementer - eksempelvis hvilket problem løser du, hvordan er markedet, økonomien og perspektiverne - men et pitch bør ikke overstige tre minutter, for så mister du hurtigt modtagerens opmærksomhed, fastslår hun.

Mia Wagner er lige nu i gang med sin tredje sæson i Løvens hule, og hun kan pege på mange, der har leveret et fantastisk pitch. Men skal hun hive en speciel frem, som virkelig gjorde et stor indtryk - ikke bare på hende, men også på de øvrige løver - så var det i hendes anden sæson, da hun blev præsenteret for ”Party in a Box”

- Trine Hansen fra ”Party in a Box” er et godt eksempel på en fantastisk entusiasme og fremtoning. Hun havde et godt produkt, men med hendes performance tror jeg også, hun havde nået langt med et hvilket som helst produkt. Det var simpelthen outstandig og virkelig et flot pitch, fastslår hun. Og afslører samtidig hvad der også gjorde Trine Hansens pitch til noget helt særligt.

- Hun udviste en helt særlig ro og overskud, så når nogle at os stillede hende spørgsmål, formåede hun med en velforberedt og helt unik ro at besvare spørgsmålene, påpeger hun

Opskriften på dit pitch

Ud over entusiasme, ro og kundeforståelse har Mia Wagner en klar opskriftsmanual til, hvordan du leverer det optimale pitch.

 1. Præsenter dig selv og din virksomhed
 2. Fortæl om problemet, du løser
 3. Fortæl om markedspotentialet
 4. Uddyb hvordan dit firmaprodukt præsterer og hvordan økonomien ser ud lige nu, herunder beskrivelse af din forretningside
 5. Fortæl om perspektiverne for fremtiden
 6. Opsummér kort på de fem punkter

Pitch din forretningside med NABC

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

 • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
 • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
 • krænke privatlivets fred
 • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
 • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.