Corona har kickstartet vores karrieredrømme

Laver jeg det rigtige? Skal jeg gå solo? Eller prøve en ny branche? Jobtankerne myldrer lige nu i danskernes hoveder. Få 5 råd ved et karriereskifte

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Der findes ikke den branche eller medarbejder, hvis arbejdsliv ikke har taget en drejning de seneste 12 måneder. Og det har i den grad fået usædvanligt mange danskere til at reflektere over egen jobsituation.

En spritny undersøgelse lavet for Business Danmark af YouGov viser, at for mere end hver tredje lønmodtager har coronaen sat gang i tankerne om et jobskifte. De fleste – hver femte - ønsker ikke nødvendigvis en ny jobfunktion, men vil prøve sig selv af i en ny branche.

- Der er ingen tvivl om, at corona-tiden har fået mange til at tage deres arbejdsliv op til revision, og måske ikke mindst fået folk til at se muligheder. Siden Danmark lukkede ned første gang er vi blevet langt mere digitale, og det har disrupted hele vores arbejdsliv - og ikke mindst eget jobkompas, siger Kasper Rubæk, CCO i Business Danmark med ansvar for karriererådgivning.

Og han tilføjer, at mediernes dækning af pandemien helt sikkert også har stimuleret vores jobdrømme.

- Hele mediebilledet har med sikkerhed haft stor indflydelse på vores jobdrømme. Løbende har der været personer, der er trådt frem og fortalt deres arbejdsmarkedshistorie, om hvordan de har håndteret pandemiens hærgen, og det har naturligvis gjort folk nysgerrige og ikke mindst fået drømmene til at flyde, siger han.

jobskiftegraf.png

Mærk efter og læg en plan

Og han understreger samtidig, at den store usikkerhed inden for mange brancher naturligvis også spiller ind.

- Lige nu er der også stor usikkerhed i markedet, og til trods for vi er i gang med at vaccinere Danmark, er der ingen, der rigtig ved, hvordan det påvirker ens egen jobsituation, og det forstærker naturligvis ens drømme og hvorvidt man skulle prøve noget nyt, påpeger han.

Vælger man at forfølge sine drømme, er det en god ide at gøre sig nogle indledende overvejelser understreger Kasper Rubæk.

- I Business Danmark sparrer vi med mange, der overvejer et job- og karriereskifte. Her anbefaler vi ofte, man lige gør nogle indledende øvelser, inden man kaster sig ud i det. Det øger hitraten og muligheden for at finde sin rette hylde, siger han.

Kasper2.jpg

Læs Headhunterguiden

Fem råd ved et karriereskifte


Brancheskift eller karriereskift

Mærk efter om det er et brancheskifte eller et decideret karriereskifte, du søger. Sidstnævnte vil typisk kræve lidt mere af dig, fx at du fylder supplerende uddannelse på dit cv.

Tjek dit netværk

Undersøg om der er nogen i dit netværk, der kan åbne dørene for dig. Gå gerne gennem LinkedIn – og undersøg om der er nogle af dine kontakter, der har adgang til den branche, du ønsker at arbejde i enten i første eller andet led.

Find en Mentor

En mentor til at sparre med kan være meget værdifuld. Mentoren kan give dig indsigt i, hvilke faglige og personlige færdigheder du skal bestride for at komme ind i branchen.

Overvej et vikariat

Coronaen har sat gang i brugen af vikarer, og det kan måske være din åbning. Scan markedet for om der findes et vikariat i den branche, du gerne vil arbejde indenfor – det vil give dig et nyt netværk og nye døre vil med stor sandsynlighed åbne sig.

Lav en handlingsplan

Lav en handlingsplan gående på hvilke virksomheder vil du gerne arbejde for. Hvilke faglige kompetencer og uddannelse har du behov for? Og hvad er tidshorisonten?

Få karrieresparring

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.