Provisionslønnede har flere års feriepenge til gode

Principiel dom koster bilbranchen dyrt. Forhandlere har ikke udbetalt feriepenge af sælgernes provision. Fagforening sætter flere brancher under lup

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

To af Danmarks førende bilforhandlere skal nu til lommerne og udbetale flere års manglende feriepenge til både nuværende og tidligere provisionslønnede bilsælgere – ansatte siden 2017.

Det står klart efter, at Østre landsret i en ny dom har givet to sælgere på delvis provision medhold i, at de som alle andre lønmodtagere har ret til fuld løn under ferie, hvor de ikke optjener provision, fortæller Berlingske Business.

Det er den faglige organisation Business Danmark, som har førte sagen på vegne af den ene bilsælger, der fik tilkendt små 100.000 kr. plus renter. Advokat i Business Danmark, Lise Buhl, forventer, at dommen i kraft af sagens principielle karakter og beløbets størrelse vil vække opsigt i bilbranchen og andre brancher, som hyppigt lønner ansatte med provision.

- Den manglende udbetaling er ikke sket af ond vilje, er jeg sikker på, men på grund af uenighed om selve lovgrundlaget. Derfor er det godt, at dommen nu utvetydigt fastslår, at ferieloven også giver provisionslønnede ret til kompensation i form af feriepenge, så de ikke får en lavere løn, når de går på ferie og ikke optjener den sædvanlige provision, fortæller Lise Buhl, der kalder dommen principiel og interessant for arbejdsgivere og lønmodtagere inden for provisionslønnede brancher, fx ejendomshandel, salg af køkkener og elektronik.

- Vi ser i den daglige rådgivning masser af lignende eksempler i andre brancher, da hvert sjette medlem i Business Danmark er på hel eller delvis provision. Dem opfordrer vi til at kontakte os, hvis de kun har fået deres grundløn – eller slet ingen løn - når de har holdt ferie, siger hun.

LiseBuhl.png

Fik udbetalt 95.000 kr. plus renter

Den konkrete sag drejede sig om en sælger, som i snit solgte tre biler om ugen. For det fik han en fast grundløn plus provision, der udgjorde cirka en tredjedel af lønnen. Men når han holdt ferie, fik han kun sin grundløn - hverken provision eller feriepenge.

- Som landsretten lagde vægt på, afhang sælgerens mulighed for at optjene provision af, om han var fysisk tilstede på arbejdspladsen. Derfor var det en dyr fornøjelse for ham, at gå på ferie, for så solgte han jo ingen biler. Her skulle han have været kompenseret med 12,5 procent af provisionen i det foregående optjeningsår, siger Lise Buhl med henvisning til ferieloven.

- Dommen sikrer derfor, at provisionslønnede også får holdt en god lang sommerferie, så de også kan returnere til jobbet med frisk energi, hvilket jo er hele formålet med ferieloven. Falder man i løn i ferieperioder, er man nemlig tilbøjelige til at holde mindre ferie. Eller måske slet ingen ferie, siger hun.

Sælgeren fik tilkendt 95.000 kr. plus renter – i alt over 140.000 kr - for manglende feriepenge gennem flere år.

Sådan får du fingre i feriepenge af din provision

Du kan meget vel også have titusindvis af kroner i feriepenge og renter til gode hos din arbejdsgiver, hvis du har været provisionslønnet siden 2017 - på grund af ferielovens forældelsesregler kan kravet ikke opgøres længere tilbage.

Betingelsen er typisk, at du kun optjener provision, når du er fysisk tilstede på arbejdspladsen – hvilket gælder for langt de fleste. Der kan dog være undtagelser, for eksempel hvis du under ferien kompenseres med indirekte provision - kolleger salg - så du reelt ikke oplever en lønnedgang.

For at få dit tilgodehavende - feriepenge og renter optjent siden 2017 - skal du fortælle din arbejdsgiver om den nye afgørelse og dens betydning. Her klæder vi dig på og afklarer om du kan have feriepenge til gode.

Opret din sag på Business Danmark - eller kontakt Business Danmark på 33740200.

Er du ikke allerede medlem, så kontakt os her

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn