Praktikanter er talent management, ikke billig arbejdskraft

Netop nu søger tusindvis af unge et praktikophold i en salgs- og marketingafdeling. Se det som platform til at skabe egne talenter, siger CEO

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Foråret er i gang, sommeren står for døren, og det betyder, at det er ved at være den tid, hvor flere tusind studerende på erhvervsakademierne scanner markedet for praktiksteder med opstart efter sommerferien. Det kan man mærke ude i virksomhederne, hvor mailboksene langsomt fyldes med ansøgninger fra studerende på blandt andet handelsøkonom-, serviceøkonom- og markedsøkonomuddannelserne, hvis uddannelse netop er betinget af et praktikophold, som de studerende selv har ansvar for at finde.

Heldigvis lykkes det hvert år for langt de fleste at finde et sted, men en praktikplads er ikke bare en praktikplads - og bare fordi det kan virke som nem adgang til billig arbejdskraft at tage for eksempel en markedsøkonom-studerende ind i tre måneders ulønnet praktik, så er det ikke ensbetydende med, at virksomheden bare kan hyre praktikanter og sætte dem til ligegyldigt, forefaldende arbejde. Nej, for virksomheder, der hyrer en praktikant, har et ansvar - og de kan også selv få meget ud af at forvalte dette ansvar på en god måde.

For selv om ledigheden er skudt i vejret under corona, er der stadig mangel på arbejdskraft og stor efterspørgsel efter dygtige, målrettede og motiverede medarbejdere. Når virksomheder i dag rekrutterer, er det ofte afgørende, at kandidaten kan fremvise relevant erhvervserfaring – og netop denne første erhvervserfaring kan være svær at tilegne sig, hvis ikke praktikanten er blevet udfordret i løbet af sit praktikophold. I værste fald kan den nyuddannede stå med en gordisk knude, han eller hun skal løse, inden de kan træde ind på jobmarkedet. Og når vi nu alle sammen ønsker dygtige og motiverede medarbejdere, så bør man se det som et stort ansvar at tage praktikanter ind - men det er også et ansvar, man som virksomhed bør påtage sig.

Form dine egne talenter

Og som nævnt kan der også være store gevinster at hente for virksomheden, hvis den forvalter ansvaret rigtigt. For attraktive praktiksteder tiltrækker de bedste studerende, og de bedste studerende bliver til de bedste medarbejdere, som ofte vælger at arbejde et sted, de kender og har god erfaring med – som for eksempel deres praktiksted.

Hos Business Danmark tilknytter vi hvert år omkring tre praktikanter til vores organisation, og det har vi virkeligt gode erfaringer med. Faktisk så gode, at praktikopholdene implicit udgør en del af vores talentprogram, og vi har mange gange efterfølgende fastansat tidligere praktikanter. Erfaringen viser, at når vi tilknytter en praktikant, så vil han eller hun ofte gøre alt for at bevise sit værd i organisationen, og det resulterer i god energi og ny og nyttig viden.

For at styrke broen mellem de studerende, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet holder vores Karrierestartsteam disse dage webinarer for en række studerende om, hvordan de pitcher sig selv ind til praktikstederne og hvordan de genfinder motivationen efter at have fået 10 afslag. Så tag godt imod dem derude og giv dem en chance, så de kan få en god start på karrieren. Det skylder vi dem, det skylder I jer selv, det skylder vi hinanden.

Martin1_250x167.png

Indlægget fra Martin Kildgaard Nielsen, CEO i Business Danmark, har også været bragt i redigeret form i Børsen.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.