Nye tal: Disse job får dig op ad løntrappen

Din titel og lønform afslører, om du står højt eller lavt på lønningslisten i salg og marketing. Se, hvad 19 jobtitler tjener, og prøv lønberegneren

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Så er de længe ventede løntal landet for ansatte i salg og marketing. Og trods et år med stigende ledighed i coronaens skygge, har pandemien ikke smittet negativt af på lønnen, viser nye tal for lønudviklingen 2020 fra fagforeningen Business Danmark.

- Det er naturligvis ikke gået fremad for ansatte i oplevelsesøkonomien og de små liberale erhverv, som har været hårdt ramt under coronaen. Men når vi ser på den generelle lønudvikling, så ender den alligevel i plus, fordi langt flere er ansat i brancher, som har klaret sig ganske udmærket gennem krisen, siger Rasmus Christoffer Nellemose, business intelligence konsulent i Business Danmark.

Bonus er bedst

Lidt overraskende er det gået bedst for ansatte, hvor lønpakken er et miks af grundløn og bonus. Her steg lønnen 2,45 pct., mens ansatte med grundløn og provision gik 1,52 pct. frem og ansatte med fast løn fik 0,83 pct. ekstra i lønposen.

Målt i forhold til forbrugerpriserne, der steg 0,4 pct., har de tre grupper oplevet en reallønsfremgang i 2020.

-Det kan lyde paradoksalt, at præstationslønnede stiger mest. Men for nogle hænger det sammen med, deres branche ikke har været negativt berørt af pandemien. Mens det for andre handler om, de har nået deres bonusmål ved at fokusere ekstra på at pleje og fastholde deres kunder. Og så er der provisionslønnede, som har overtagets kollegers kunder i forbindelse med personalereduktioner, siger han.

Også i kroner og øre topper ansatte med bonus lønningslisten. Det skyldes først og fremmest, at bonus optræder oftere i lederstillinger og i højtlønnede brancher. Men også i sammenlignelige stillinger er der lønforskel.

Lønform Månedsløn
Grundløn + bonus 58.060 kr.
Grundløn + provision

52.658 kr.

Fast løn 43.261 kr.

Du kan selv beregne lønnen på dit område – og ved at skrue på otte parametre kan du komme meget tæt på markedsværdien for præcis din stillings- og erfaringsprofil.

Beregn din markedsværdi

Jobbets indhold løfter din løn

Fremfor blot at argumentere for èn procent eller to mere i løn, er der langt mere at hente ved at vokse dig ind i en ny stillingskategori. For eksempel er der i snit 7.500 kr. om måneden at hente ved at skifte job fra intern salg til udkørende salgskonsulent, og 5.000 kr. mere ved at vokse ind i rollen som marketingkonsulent, hvis du i dag er marketingkoordinator.

Her kan du se den gennemsnitlige månedsløn for en række populære jobtitler indenfor salg og marketing - tallene er inklusive pension, men uden værdien af frynsegoder og fri firmabil.

Job Månedsløn
Salgsdirektør 86.042 kr.
Markedschef 68.476 kr.
Salgschef 62.251 kr.
Produktchef 58.376 kr.
Key account manager 55.832 kr.
Area sales manager 54.537 kr.
Salgsingeniør 54.039 kr.
Marketingchef 53.076 kr.
Produktspecialist 52.357 kr.
Eksportsælger 51.719 kr.
Account manager 48.393 kr.
Projektleder 47.482 kr.
Salgsleder 45.771 kr.
Ejendomsmægler 45.158 kr.
Salgskonsulent 43.727 kr.
Marketingkonsulent 39.822 kr.
Salgskoordinator 35.933 kr.
Marketingkoordinator 34.431 kr.
Salgsassistent 29.624 kr.

Din guide til lønforhandling

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.