Især mænd lurer på jobmobilen i ferien

Er der noget pandemien har lært os, er det at mikse arbejds- og fritidsliv. Nu skal vi bare lige finde balancen. Mange er nemlig også standby i ferien

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ny undersøgelse gennemført af Wilke for den faglige organisation Business Danmark viser, at cirka 45 pct. af os forventer at være tilgængelig i ferier.

- Jeg synes, det er alarmerende høje tal, som arbejdsgiverne i den grad bør tænke over og reagere på. Vi har nu i mange måneder arbejdet fra egen matrikel, men det betyder jo ikke, at ferien er aflyst, siger Kasper Rubæk, CCO i Business Danmark, og han understreger samtidig betydningen af den kommende tid.

- Ferietiden er det allervigtigste tidspunkt på året i forhold til at lade batterierne op. Medarbejderne skal koble af, og ikke mindst fredes med mindre noget er livsnødvendigt – og det er det sjældent. Det har en utrolig styrke, hvis topledelsen italesætter vigtigheden af ferie og med sin egen adfærd går forrest, forklarer han.

Mænd har sværest ved at trække stikket

Halvdelen af mændene – og aldersgrupperne 18-29 og dem over 50 år – er tilbøjelige til at tjekke opkald og beskeder på jobmobilen i ferien.

- De helt unge er vant til at være på 24/7 og kommer ud på jobmarkedet med fuld energi. Og selv om de er på i ferien af god mening, så kan det være med til at forstyrre andre. Derfor er det vigtigt, at lederen og erfarne kolleger er tydelige om, hvad der forventes af de unge, siger Kasper Rubæk.

Til gengæld tjekker færre danske kvinder jobmobilen - 40 pct. - og andelen er endnu lavere i aldersgruppen 30-49-årige.

- Det er positivt, at danskere fra 30-49 år prioritere en arbejdsfri ferie. De er rollemodeller for den næste generation på arbejdsmarkedet, og det sender et skidt signal, hvis børnene oplever, at mor eller far spiller ludo med den ene hånd, mens de tømmer mailboksen med den anden.

Det skal du gøre før ferien

  • Fortæl dine kolleger, hvornår du er på ferie og utilgængelig på mail eller telefon
  • Indtal på din telefonsvarer, at du er på ferie, og hvornår du vender tilbage
  • Sæt auto-reply på din arbejdsmail og henvis til, hvem der kan svare på forespørgsler, og hvornår du er tilbage
Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.