Lad din adfærds værdi bestemme din løn

De fleste fokuserer på resultatmål, når de forhandler løn. Stå stærkere ved at slå på den værdi, din positive adfærd skaber, lyder ekspertrådet

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

- Dit mest hårdtslående argument ved din næste lønforhandling er at synliggøre og dokumentere din værdi for virksomheden. Men det kan opgøres på mange andre måder end de traditionelle KPI-mål - Key Performance Indicators - som for eksempel antal af leads marketing leverede til salg eller om den enkelte sælger nåede sit salgsbudget.

Sådan siger Kasper Rubæk, der er CCO med ansvar for lønsparring i fagforeningen i Business Danmark,og som 26. maj er vært på et nyt webinar om lønforhandling.

- Coronakrisen og tidligere finanskrisen har vist, hvor sårbart det er kun at anskue sit bidrag til forretningen gennem sine KPI-mål. For så bliver din lønudvikling afhængig af udefrakommende begivenheder, kriser og markedsændringer, som du ikke har indflydelse på.

- Det er et langt sikrere kort i forhandlingssituationen, at spille ud med dine KBI-mål - Key Behavioral Indicators. Altså om du med din adfærd og indsatser bidrager positivt til økonomien, strategien og kulturen i virksomheden. Det er både en fordel for dig og din chef, fastslår han.  

Din adfærd gør dig likeable

For i en foranderlig verden viser din adfærd, om du er værd at samle på – og belønne, påpeger Kasper Rubæk.

- Som leder har jeg forståelse for, at medarbejderne ikke altid, når deres mål. Men jeg har brug for at vide, at de viser dedikation, tager ansvar og forsøger noget nyt, når det gamle ikke virker. Derfor kan jeg sagtens belønne en medarbejder på baggrund af sine flotte KBI-mål, som kollegaen der har leveret indeks 110 på sine KPI-mål, siger han.

- Mange ansatte vil også hellere have påskønnelse og anerkendelse for at have knoklet en vis del ud af bukserne som under coronaen, hvor mange har leveret varen uden at nå deres KPI-mål – end at få en den samme lønstigning i fede år, hvor salget bare er kommet af sig selv.

Adfærdsmål kan også få chefen til at se på dig med nye øjne, og det kan blive en løftestang til højere løn, fortæller Kasper Rubæk.

- Det er set før, chefer har lettere ved at belønne ansatte, de godt kan lide som person. Men med KBI- mål flytter du chefens blik hen mod det, du faktisk gør og bidrager med, siger han.

Se med 26. maj

KPI´ere er nemme at finde i virksomhedens CRM-system og diskutere løn ud fra. Men KBI´ere skal dokumenteres og måles i din individuelle kontekst. Det kræver grundig forberedelse.

Tilmeld dig derfor webinaret om lønforhandling 26. maj. Her får du redskaberne til, hvordan du:

  • Synliggør og dokumenterer din indsats
  • Værdisætter betydningen af dit arbejde
  • Laver en gameplan for lønsamtalen

Tjek også lønforhandlingsguiden

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.