Opsagt: Må jeg beholde nummeret på min jobmobil?

Har du en jobmobil, du må bruge privat? Så har du garanteret styr på, om du må beholde telefonnummeret, hvis du bliver opsagt. Eller har du?

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Telefonen er for mange inden for rækkevidde 24/7, og de færreste kan forestille sig et liv uden nem adgang til mobilpay, coronapas og sociale medier. Men din mobile livline til omverden kan med et blive kappet, hvis du bliver opsagt.

En YouGov-undersøgelse lavet for fagforeningen Business Danmark viser, at 27 pct. af danskerne med en fri jobmobil ikke ved, om de må tage telefonen og telefonnummeret med sig ved en opsigelse. 

- Vi oplever ofte, at en skilsmisse mellem arbejdsgiver og medarbejder ikke ender lykkeligt, og at medarbejderen kun har ganske kort tid til at aflevere sine sager - også mobiltelefonen og nummeret.  Så står man pludselig med et uoverskueligt problem, fordi telefonen i dag er så dybt integreret i vores privatliv, eksempelvis hvis man privat bruger mobilnummeret til tofaktorgodkendelse og til at modtage notifikationer for digitale service, siger Frank Kanlund, advokat og juridisk chef i Business Danmark.

Han råder til straks at få afklaret, hvordan ens rettigheder er til jobtelefonen og -nummeret.

- Det er svært at komme og sige, at man troede, man måtte beholde telefonen og telefonnummeret, hvis ikke det står nedfældet i aftalen. Så det er med at få det på plads i en fart - navnlig hvis du også bruger nummeret til dine private kontakter og telefonen indeholder feriebilleder, private kontaktoplysninger og uundværlige apps som coronapas, mobilpay og rejsekort, siger han.

Alternativet er naturligvis at løbe rundt med to telefoner og telefonnumre eller et dual simkort, så du kan holde job- og privatliv adskilt.

Godt en halv million danskere må bruge jobmobilen privat - men 36 pct. aner ikke, hvor meget en fri jobmobil koster dem over skattebilletten, viser YouGov-undersøgelsen.

- Rigtig mange – særligt salgs- og marketingfolk - har i dag en arbejdsbetalt telefon, som de beskattes 3.000 kroner af årligt for at bruge privat. Men er du først beskattet af fri telefon, så kan du faktisk uden yderligere beskatning få arbejdsgiverbetalt internet oveni, hvis din chef er med på det, siger han.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.