Ansatte vil have corona-hensyn ved julefrokosten

Danskerne vil have tryggere rammer ved den traditionsrige julefrokost. Flere store virksomheder har af forsigtighedshensyn helt afblæst juleløjerne

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Smittetallet blusser endnu engang op i samfundet - ikke mindst på de danske arbejdspladser. Lige nu overvejer mange virksomheder, hvilke hensyn de skal tage for at kunne afvikle årets julefrokost uden at have coronaen med til bords.

Flere store virksomheder - som Grundfos og Rema 1000 – har helt valgt afblæse årets juleløjer, endda før regeringen genindførte coronapas og mundbind samt kortere gyldighed af coronatests på kun 48 timer – ligesom virksomheder igen kan forlange et rent coronapas fra medarbejdere, der møder ind på arbejdspladsen.

Nu viser ny Userneeds-undersøgelse lavet for Business Danmark, at selv om julefrokosten af mange betragtes som hellig, er vi indstillet på at tilpasse rammerne i år.

To tredjedele mener, at det er på sin plads, at vi i år skal fremvise et gyldigt coronapas, en tredjedel mener, at maden skal anrettes i portioner, og næsten en fjerdedel mener, at der skal være større afstandskrav til julefrokosten. Til gengæld vil kun hver tiende holde julefrokost med mundbind og uden alkohol.

- Der er ingen tvivl om, at mange julefrokoster enten vil blive aflyst eller afviklet i særlige rammer, hvilket er helt fornuftigt og forsvarligt set i lyset pandemiens udvikling lige nu. Som minimum er det en god ide, hvis virksomheder forlanger et gyldigt coronapas og ikke mindst opsætter rigeligt med afspritnings-muligheder, fortæller Martin Kildgaard Nielsen, administrerende direktør i Business Danmark

Vi vil også vise Metoo-hensyn

Debatten om Metoo i Danmark eksploderede efter Sofie Lindes personlige beretning ved Zulu Comedy Galla i 2020. Samme år blev julefrokoster aflyst i flæng på grund af høje corona-smittetal, en lejlighed, som historisk set har været højsæson for grænseoverskridende adfærd.

Siden er mange skeletter væltet ud af skabene og Metoo-debatten har tilsyneladende fået danskerne til at være ekstra på vagt denne aften på året. Af undersøgelsen fremgår det, at en tredjedel af os til julefrokosten vil være opmærksom på Metoo hændelser.

- Det er vigtigt, at vi løbende italesætter problemet, så vi får elimineret det fra arbejdsmarkedet, siger Martin Kildgaard Nielsen.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.