Spar tusinder: Send firmabilen på ferie

Har du ikke rigtig brug for firmabilen denne sommer, så parker bilen på din virksomhed og fraskriv dig brugsretten. Du sparer nemt 3-4.000 kroner

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

En dejlig ferietid står for døren. Den lange bilferie til Norditalien er i år aflyst og for mange erstattet af ferie under hjemlige himmelstrøg. 

Hører du blandt de cirka 90.000 danskere med en fri firmabil, der holder ferie i Danmark - måske endda på egen matrikel - kunne det måske være en ide at sende firmabilen på sommerferie for en stund.

- 2020 har været et helt usædvanligt år, som har skabt megen usikkerhed blandt virksomheder og lønmodtagere. I en nylig undersøgelse blandt sælgere forventer halvdelen af dem ikke at nå deres salgsbudget, og det rammer ansatte med bonus og provision direkte på pengepungen. Derfor søger mange løsninger, som kan fylde hullerne i privatøkonomien, siger Frank Kanlund, chefadvokat i Business Danmark, og peger på en mulig løsning.

En konkret bud på er at mindske sine udgifter ved at fraskrive brugsretten til firmabilen i juli og derved undgå beskatningen. Ifølge Nordania Leasings skatteberegner får en medarbejder 3.500 kr. pr. måned mere til sig selv, når en firmabil med et beskatningsgrundlag på 350.000 kr. står ubrugt hen.

Gør det senest 30. juni

Det er vigtigt, at du kan dokumentere over for Skat, at bilen ikke er i brug. Derfor anbefaler Frank Kanlund, at du parkerer bilen på virksomhedens matrikel og indgår denne aftale med din arbejdsgiver.

Kan du undvære bilen i ferien, skal du fraskrive dig brugsretten inden månedens udgang, fordi skatten afregnes månedsvis. Holder du derfor ferie i juli, skal blækket på aftalen være tørt senest 30. juni. Din arbejdsgiver sparer også brændstoffet, når du fraskriver dig brugsretten.

Husk at sende en mail, hvor du minder lønkontoret om aftalen, så du ikke beskattes af fri bil den pågældende måned. Fortryder du beslutningen midt i juli kan du altid tage bilen i brug - så må du bare leve med, at du ikke har haft glæde af bilen hele måneden.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.