Må chefen rykke min ferie?

Selv om du for længst har aftalt med chefen, hvornår du går på ferie, kan du i særlige tilfælde blive bedt om at udskyde ferien

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Strand, is og grillen kalder på danskerne, som har for vane at holde sommerferie i juli. Men særligt i år risikerer den planlagte ferie at ryge i vasken, før den overhovedet er gået i gang.

En paragraf i ferieloven giver nemlig din arbejdsgiver mulighed for at med kort varsel at rive din ferieaftale over, siger juridisk konsulent i Business Danmark, Jesper Ronald Jensen.  

- Din ferie blive udsat, helt frem til dagen før, ferien skulle være startet, hvis der pludseligt sker ting, som væsentligt påvirker driften af din arbejdsplads. Du kan dog ikke blive kaldt tilbage på job, hvis din ferie allerede er i gang.

Der skal dog meget til for, at din arbejdsgiver må flytte din ferie, og der skal laves en konkret, individuel vurdering hver gang.

- Hvis din virksomhed har været hårdt ramt under COVID-19, og der er udsigt til, virksomheden ville kunne indhente tabet ved at flytte din ferie, så kan der i særlige tilfælde være tale om en force majeure situation, som gør, at du må skubbe ferien lidt, siger han.

- Du skal naturligvis have erstattet leje af sommerhus og andre forudbetalte ferieudgifter, hvis din arbejdsgiver udskyder din ferie. Du skal dog begrænse arbejdsgiverens tab, så meget du kan.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.