Årets salgsleder: Kunden skal tjene sin investering hjem

I Leica Geosystems er et godt salg lig god indtjening, for kunden. Hård priskonkurrence fra det kinesiske marked har styrket virksomhedens kundefokus

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

- I Leica Geosystems har vi fokus på kundens behov, så kunden vælger en løsning, de er i stand til at tjene penge på. Det gælder uanset om, kunden har brug for den helt billige laser eller den helt store 3D-løsning.

Sådan siger salgschef Bent Laursen, der netop er kåret som ”Årets Sales Excellence 2019” af fagforeningen Business Danmark og uddannelsesvirksomheden TACK International. Prisen har været uddelt siden 2006 for at sætte fokus på god salgsledelse.

Som underleverandør i en konkurrencepræget byggebranche er det ingen salgsdyd at være et omvandrende produktkatalog i Leica Geosystems. Blikket i salgs- og serviceprocessen er i dag skarpt rettet mod kundens behov og værdiskabelse.

- Konkurrenceintensiteten er de senere år skærpet betydeligt med nye spillere på markedet – herunder nye kinesiske udbydere. Derfor har det været nødvendigt at gå fra at sælge produkter til at sælge løsninger til kunderne, fortæller Bent Laursen, der kan bryste sig af rigtig fine kundebedømmelser.

- Vi måler kundeindsatsen og -tilfredsheden med NPS (Net Promotor Score), og vores score ligger på 60. Det er ganske højt i vores univers. Når det så er sagt, er vi aldrig bange for at tage fat i de kunder, der scorer lavt for at høre, hvad det skyldes, og dermed retter vi eventuelle fejl og indsatser. Det er altafgørende for os at have en tæt og ærlig dialog med kunderne og ikke mindst give dem den bedst tænkelige oplevelse, siger han.

Lever op til flere af salgets dyder

Bent Laursen fik ved overrækkelsen mange positive ord med på vejen fra juryen, repræsenteret ved Jens Dalgaard, adm. direktør i TACK International og Jens Neustrup Simonsen, landsformand i Business Danmark.

- Bent Laursen er en rigtig firmaets mand. Han er typen, der har meget høj integritet og så stiller han altid op for sine medarbejdere, hvilket var noget hans medarbejdere lagde vægt på i forbindelse med indstillingen. Og så er han ikke mindst typen, der vil sælge værdiskabende løsninger i stedet for produkter, siger Jens Neustrup Simonsen.

Årets kåring har fokuseret på konklusionerne i Danmarks største salgsforskningsprojekt ”Morgendagens Salg”, som har afdækket syv salgsudfordringer og tilhørende salgsdyder, som kan geare forretningen til fremtiden og øge omsætningen markant. Særligt dyderne om at skabe værdi for kunderne, at gå forrest som leder og sætte kunderne i centrum, ligger Bent Laursen på sinde.

Med prisen fulgte et gavekort på 30.000 kr. til kompetenceudvikling hos TACK International, og det var en glad Jens Dalgaard, der overrakte vinderchecken.

- Det var et tæt opløb blandt de sidste fire kandidater, men du var den helt rigtige vinder. Det du bringer ind i salget, er ganske enestående, og så glæder jeg mig til møde dig på et af vores mange kurser, siger Jens Dalgaard, og bemærker at selv om Bent Laursen er bedømt på sidste års meritter, så er de elementer, han blev vurderet ud fra, kun blevet endnu mere aktuelle efter, coronakrisen er indtruffet.   

I øjenhøjde med sit team

Det var salgskonsulent i Leica Geosystems, Vagn Sloth Madsen, som med sin indstilling af Bent Laursen, sikrede ham en plads i kongerækken af tidligere Sales Excellence vindere. Bent fremhævede da også sit team som en væsentlig grund til, at Sales Excellence prisen i år landede på hans bord, hvilket understreger hans tilgang til ledelse.

- I forhold til ledelsesstil, så har jeg ikke nogle bestemte profiler, jeg ser op til. Jeg bruger meget tid på at sparre med mine medarbejdere i deres hverdag, er altid til rådighed og går gerne forrest. Jeg lægger vægt på at lede med frihed under ansvar, hvilket giver glade medarbejdere og det bedste resultat, fastslår årets vinder.

Bent Laursen fik overrakt vinderdiplom, blomster og gavecheck på Leica Geosystems kontor i Odense. Her roste virksomhedens adm. direktør, Henrik Wiese vinderen.

- Jeg synes, det er fantastisk at Bent Laursen vinder denne pris. Men han er også en ganske særlig person og har en meget personlig ledelsesstil. Han går altid forrest, og han kan tale med alle på alle niveauer. Jeg tror også, at han selv brænder for salget. Et godt eksempel herpå er, hvis der skal ringes kanvas, så holder han sig ikke tilbage, hvilket naturligvis smitter af på de øvrige medarbejdere, siger Henrik Wiese.

4 stærke kandidater i finalen

Tre andre indstillede salgschefer slap sammen med Bent Laursen gennem nåleøjet, som kandidater til årets titel. De øvrige nominerede var:

  • Michael Hygild Toxverd, business unit manager i Hikvision Europe
  • Jesper Rosen Larsen, salgschef hos Autobutler
  • Martin Mürbeck, vice president for retention, sales & customer success i Trustpilot

Prisen overrækkes normalt i forbindelse med Business Danmarks landsmøde, som grundet COVID19 er udskudt til efteråret. I stedet fik Bent Laursen overrakt prisen på Leica Geosystems kontor i Odense tirsdag den 12. maj. Tilstede var naturligvis medarbejderne fra hans team, Leicas adm. direktør Henrik Wiese, Jens Dalgaard fra TACK International og Jens Neustrup Simonsen fra Business Danmark til at overrække prisen.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.