Støttemidler til coronaramte selvstændige

Som selvstændig kan du nu få dækket op til 75 pct. af dit indtægtstab som følge af coronakrisen

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Først indførte staten mulighed for lønkompensation for lønmodtagere. Nu er en økonomisk hjælpepakke også på plads til selvstændige og freelancere.

Regeringen og alle folketingets partier har aftalt, at selvstændige kan få dækket op til 75 pct. af deres forventede omsætningstab opstået pga. coronakrisen – dog højest 23.000 kr. om måneden pr. CPR-nummer, som er ejer af virksomheden. Er der en arbejdende ægtefælle i virksomheden, er loftet 46.000 kr. pr. måned. Lønkompensationen er skattepligtig.

Eksempel

En selvstændig forventer at miste 40.000 kr. i omsætning om måned fra 20. marts til 20. maj som følge af coronavirus. Normalt tjener den selvstændige 100.000 kr. om måneden - omsætningstabet svarer dermed til 40 pct.

Med kompensationsordning får den selvstændige derfor 23.000 kr. i kompensation fra staten om måneden frem til 20. maj, som er den højeste månedlige kompensation.

Hvem kan få statsstøtten?

Ordningen gælder fra 9. marts til 9. juni og omfatter selvstændige, som;

  • har en virksomhed registreret i CVR- og CPR-registrerne
  • forventer, at omsætningen falder mindst 30 pct.
  • mindst har omsat for 15.000 kr. om måneden den forudgående periode
  • ejer mindst 25 pct. af virksomheden og arbejder i virksomheden
  • senest har registreret virksomheden 1. februar
  • højest har 10 ansatte

Også en ordning for freelancere

Selvstændige uden et CVR-nummer får også en midlertidig kompensationsordning, som dækker op til 75 pct. af det forventede B-indkomsttab - dog højest 23.000 kr. pr. måned, hvis dit forventede indtægtstab er mindst 30 pct.

Virksomhederne kan ikke få dækket de samme omkostninger fra flere forskellige støtteordninger indført som følge af COVID-19.  Ordningen vurderes at udgøre statsstøtte i henhold til EU's statsstøtteregler og skal derfor anmeldes til og godkendes af Europa-Kommissionen.

Læs mere på virksomhedsguiden

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn