10 råd, når du arbejder hjemme

Tusindvis af danskere skal de næste 14 dage arbejde hjemmefra og for mange er det uvant. Få 10 råd, som gør hjemmearbejdsdagen bedre

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Regeringen har lukket det offentlige Danmark ned i 14 dage og opfordret virksomheder til at lade medarbejderne arbejde hjemmefra for at bremse den smitsomme coronavirus.

Ikke alene er situationen ekstraordinær, men arbejdsformen er også usædvanlig for mange, påpeger Kasper Rubæk, CCO og ansvarlig for karrieresparring i fagforeningen Business Danmark.

- Hjemmearbejde er en speciel disciplin, som ikke appellerer til alle. Udover det for mange er en uvant rutine, så skal vi nu også jonglere i en uvant ramme med børn hjemme, uvant it-udstyr og måske lidt andre opgaver, end vi plejer, siger han.

- Personligt fungerer jeg bedst på arbejdspladsen, fordi jeg hjemme let kan blive distraheret af andre ting, og mit job kræver hyppig kontakt til kollegerne og det spiller bare bedre ansigt til ansigt, så jeg skal i den grad selv arbejde med mine vaner for at finde en ny struktur i dagligdagen.

Når hverdagens rutiner forsvinder, kan du med fordel prioritere opgaver, der kræver tid og fordybelse, påpeger han.

- Kast dig over de ting, som du ikke har tid til i dagligdagen. Lav for eksempel din langsigtede kundestrategi, revider din markedsføringsplan eller læs de artikler og nyhedsbreve, du har gemt til senere. Der findes også et hav af faglige webinarer eller onlinekurser, du kan deltage i, siger han.

Se webinarer

Tag onlinekurser

Tips til en god hjemmearbejdsdag

Jens Dalgaard, adm. direktør i uddannelsesvirksomheden TACK International, der blandt andet underviser i personlig udvikling peger på 10 veje til en god hjemmearbejdsdag.

- En af de ting, der normalt gør disse dage effektive er det uforstyrrede – roen, der gør, at man virkelig kan få noget for hånden. Men nu er man ikke alene - der kan både være samlever og børn, der skal tages hensyn til. Derfor er det vigtigt, du i forvejen nøje tænker dagen igennem, så du får skabt nogle gode effektive stunder og aktiviteter til børnene. Og sørg for at afstemme forventninger på hjemmefronten så du, din partner og børnene ved, hvem der er sammen med børnene hvornår, siger han.

- Sørg også altid for at få en god start. Start dagen tidligt med en god kop kaffe, før de mindste vågner og fokuser på de opgaver, som virkelig kræver ro og fordybelse.

- Planlægning er også vigtig. Aftal telefon- og skypemøder, så du ikke ringer forgæves. Er du sælger kan det faktisk være en mulighed, hvor du nemmere kan komme i dialog med andre, som også arbejder hjemme.

- Undgå at arbejds- og privatliv flyder helt sammen. Start tidligt, arbejd - når du arbejder - og hold så fri med god samvittighed, siger Jens Dalgaard.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.