Dine kørselssatser falder i 2021

Får du kørselsfradrag eller skattefri kørepenge for at bruge egen bil ud til kundebesøg? Så forvent at få noget mindre udbetalt næste år

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Skatterådet har nu fastsat den skattefri befordringsgodtgørelse og kørselsfradraget for pendlere i 2021.

- Når satserne kommer til at falde til næste år, skyldes det hovedsageligt, at vi forventer en lavere benzinpris i 2021, end vi forventede sidste år. Men det spiller også ind, at bilerne fortsat kører længere på literen, siger Jane Bolander, der er ny formand for Skatterådet.

Hvert efterår beregner Skatterådet satserne for det kommende år ud fra en vurdering af udgifterne til befordring med bil. Baggrunden for beregningerne af satserne for 2021 er blandt andet en benzinpris på 11,31 kr., hvor beregningen af satserne for 2020 tog udgangspunkt i en pris på 12,33 kr. pr. liter. I beregningerne indgår derudover også et skøn over omkostninger til bilens vedligeholdelse, forsikringer m.v. ved fastsættelsen af satserne.

Den skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil falder til 3,44 kr, pr. km for de første 20.000 km, og til 1,90 kr. pr. km herefter. Et fald på henholdsvis otte og seks øre pr. km. For en gennemsnitlig erhvervsbilist, der kører 32.000 km for jobbet årligt, betyder det 2.320 kr. mindre udbetalt.

For almindelige pendlere falder fradragssatsen til 1,90 kr. for kørsel mellem 25-120 km dagligt og til 0,95 kr. pr. efterfølgende kilometer.

Ret kørselsfradrag og undgå skattesmæk

2020 har for mange budt på langt flere hjemmearbejdsdage end normalt. Skattestyrelsen advarede allerede før sommerferien pr. brev de 56.000 danskere med de højeste kørselsfradrag om risikoen for et skattesmæk.

- Hvis man normalt pendler langt frem og tilbage til jobbet, skal man sikre sig, at fradraget på forskudsopgørelsen svarer til den transport, man har haft. Hvis man har arbejdet hjemme i hele perioden, og derfor ikke har noget fradrag, kan det blive til et skattesmæk, der virkelig kan mærkes, når årsopgørelsen kommer næste år. Så jeg vil kraftigt opfordre til, at man tjekker sin forskudsopgørelse en ekstra gang, siger Karoline Klaksvig underdirektør i Skattestyrelsen.

Da coronakrisen efter al sandsynlighed vil minimere danskernes kørsel resten af skatteåret, opfordrer Skattestyrelsen nu samtlige danskere til at revurdere deres kørselsfradrag. Som tommelfingerregel kan man nemlig regne med et skattesmæk på 260 kr. for hver 1.000 kr. kørselsfradraget er sat for højt.

Cirka 1,2 millioner danskere benytter hvert år kørselsfradraget – 700.000 har endnu ikke ændret det i forskudsopgørelsen.

Beregn dit kørselsfradrag

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.