Må chefen tjekke din jobtelefon?

Nej, ikke uden dit samtykke. Men det sker alligevel, fordi vores job- og arbejdsliv smelter sammen digitalt. 5 advokatråd kan spare dig for bøvl

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

- Vi har i dag et liv, hvor arbejde og fritid smelter sammen. Man kan altid lige tjekke sin arbejdsmail eller mobil i fritiden, og omvendt kan man altid bruge to minutter på at booke en tandlægetid i arbejdstiden. De fleste har forståelse for, at den slags går begge veje, siger Lise Buhl, der, som advokat i Business Danmark, har ført mange retssager.

Men vores digitale fodspor kan også ende som kampplads, når en medarbejder og arbejdsgiver kommer på kant med hinanden - og vil sikre beviser for deres skyld eller uskyld.

Lise Buhl understreger, at det er stadfæstet ved domstolene, at arbejdsgivere ikke må snage i medarbejdernes telefon og mail, uanset om det er en, som tilhører virksomheden.

- Selv om din arbejdsgiver ikke må tjekke dit it-udstyr uden samtykke og kan få en bøde for det, så sker det alligevel af og til. Som lønmodtager skal du vide, at det bevismateriale din arbejdsgiver graver frem, stadig kan bruges mod dig, også selv om det er fremskaffet på ulovlig vis, advarer hun.

Læste SMS over skulderen

Dyneløfteriet kan få banale uenigheder til at eskalere til retssager, påpeger hun.

- Jeg har ført en sag for et medlem, som blev bortvist fra jobbet uden løn efter, arbejdsgiveren via mandens computer havde læst nogle SMS-beskeder i den iPhone, han havde fået udleveret, siger hun og forklarer, at det er er muligt, når begge enheder er et Appel-produkt og man først har fået adgang til computeren.

- Han havde SMS´et med en i sit netværk, som kunne blive en potentiel kunde for virksomheden. Det havde han haft held med før. Men det udlagde arbejdsgiveren nu som om, han ulovligt drev konkurrerende virksomhed og bortviste ham på stedet.

- Selv om vi er glade for, at vores medlem vandt sagen og fik erstatning, så har det krævet rigtig mange ressourcer og spekulationer for vores medlem, siger Lise Buhl.

Fem ting sparer dig for bøvl

Der findes ingen garantier mod en uretfærdig fyring eller bortvisning, men ifølge Lise Buhl står du stærkt, hvis du tager fem forholdsregler.

  1. Vær transparent: Fortæl din arbejdsgiver, hvis der er noget, han bør vide – meget gerne skriftligt. For eksempel, hvis du har et bijob. Mange kontrakter indeholder faktisk forbud mod bibeskæftigelse,
  2. Hold din sti ren: Skriv og sig ikke ting, der sår tvivl om din loyalitet overfor din arbejdsgiver. Læser din arbejdsgiver ulovligt dine SMS´er eller mails, kan du rejse en straffesag mod ham, men indholdet af beskederne kan stadig bruges mod dig i en bortvisningssag.
  3. Opdel dit digitale liv: Brug jobtelefon og -mail i arbejdstiden, og brug en privat telefon og mail, når du har fri. Så kan ingen være i tvivl om dine motiver og din adfærd.
  4. Sæt dig ind i virksomhedens regler: Læs grundigt jeres personalepolitik om digital adfærd og spørg i HR, hvis du er i tvivl. Busienss Danmark får mange spørgsmål om gråzonen mellem fritids- og arbejdsliv.
  5. Brænd ikke dine broer: Læg følelserne til side, selv om det kan være svært efter en uretmæssig fyring. En retssag handler om fakta, ikke følelser. Samtidig kan sagen kaste lange skygger og lægge bånd på dine ressourcer i flere år. Derfor afsluttes mange tvister mellem arbejdsgivere og medarbejdere som et forlig.
Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.