Dine kørepenge falder i 2020

Så har Skatterådet låst kørselsfradraget og de skattefri kørepenge for næste år, hvor satserne falder et par ører, som dog alligevel summer op

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Mange bække små, gør en stor å. Sådan lyder en gammel dansk talemåde, der rammer plet, når det kommer til kørselsfradraget og den skattefri befordringsgodtgørelse, som i 2020 nedjusteres med 2-4 ører.

En bilist, som årligt kører 30.000 km i egen bil for sin arbejdsgiver, vil næste år opleve at få udbetalt 1.000 kr. mindre skattefrit til at dække sine driftsudgifter.

Men hvis det går, som formanden for Skatterådet spår, tjener bilisterne det ind på gyngerne, som de mister på karrusellen.

- Satserne for både kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse kommer til at falde en smule næste år. Det skyldes, at benzinpriserne forventes at blive lavere i 2020, og at bilerne fortsat kører længere på literen. Hertil kommer et fald i udgifterne til bilforsikringer, forklarer Hanne Søgaard Hansen, der er formand for Skatterådet.

Skattefri godtgørelse for kørsel i egen bil

Sidste gang Skatterådet regulerede satserne i 2019 fik de et nøk op, men i 2020 går det nogle ører den anden vej. Det skyldes især forventningen til benzinpriserne, som Skatterådet nedjusterer 43 ører pr. liter i beregningerne for 2020, hvor satserne tager afsæt i en literpris på 12,33 kr. Så må bilisterne bare håbe, at brændstofpriserne ikke afviger voldsomt næste år. Godtgørelsen er skattefri.

  De første 20.000 km. Over 20.000 km.
2020 3,52 kr. pr. km 1,96 kr. pr. km
2019 3,56 kr. pr. km 1,98 kr. pr. km

 

Spar med et benzinkort

Kørselsfradraget følger med ned

Kører du ikke for din arbejdsgiver, men tager cyklen, bus, tog eller bilen på job, falder fradraget mellem hjem og arbejde 2 ører på km mellem 25-120 km og 1 øre for kørsel udover 120 km. Der gives ikke fradrag for de første 24 km om dagen.

  Kørsel mellem 25-120 km dagligt Kørsel over 120 km dagligt
2020 1,96 kr. pr km 0,98 kr. pr. km
2019 1,98 kr. pr. km 0,99 kr. pr. km


Læs mere på skat.dk

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

2 Kommentarer

 • Svend Stougaard, Rapportér som upassende

  Kunne man forestille sig, at BD laver noget seriøst lobbyarbejde - især målrettet det forhold, at leasingaftaler er mangeårige, hvilket betyder, at den enkelte sælger ikke kan skifte bil øjeblikkeligt

 • Christian Anker, Rapportér som upassende

  Det er forståligt, at rigtig mange sælgere vælger fri firmabil.

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

 • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
 • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
 • krænke privatlivets fred
 • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
 • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.