Sådan sparker du døren ind til jobsamtalen

Få tips til at skille dig ud fra mængden med en motiveret ansøgning. Det er din billet til jobsamtalen

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vidste du, at ansøgningen kun er dit sekundære ansøgningsmateriale?

Forstået på den måde, at din kommende arbejdsgiver med stor sandsynlighed kun læser din ansøgning, hvis dit CV forinden har vakt hans eller hendes interesse.

Så hvor CV´et skal vække den indledende interesse, skal ansøgningen bære dig det sidste stykke over målstregen til samtalen. Mangler du inspiration til CV’et, så læs også mine CV-råd her.

Mange har garanteret en profil, som minder og din. Ansøgningen er din chance for at skille dig ud. Helt overordnet skal ansøgningen sammen med dit CV besvare to spørgsmål:

1. Kan du løse opgaven?

2. … og gider jeg og mit team arbejde sammen med dig?

Første spørgsmål knytter sig til dine kompetencer. Det andet handler om dig som person. Derfor er det utrolig vigtigt, at du både giver svar på, hvad du kan, og hvem du er. Her er der altså fokus på, hvad du med dine specifikke kompetencer kan tilføre af værdi.

Din overskrift skal fænge

Efter nærstuderingen af dit CV kommer turen til din ansøgning.  Gør dig bemærket fra starten, og indled ansøgningen med en overskrift, som siger noget om dig, og som giver modtager lyst til at læse videre.

Læs: Dit CV skal besvare 2 spørgsmål

Fortæl dem, hvorfor du skal have stillingen

Det lyder måske banalt, men mange ansøgere er ikke gode nok til at fortælle, hvorfor de gerne vil have jobbet. Brug derfor din ansøgning til at fortælle, hvorfor lige netop din faglige profil matcher stillingen, du søger. Vælg de 3-4 vigtigste kompetencer og fokuser på, hvordan de kompetencer kan give værdi til din kommende arbejdsgiver. Vigtigst er, at læseren husker dig ud fra din værdi – det være sig i form af økonomi, vækst, nye kunder, loyale kunder mv., som du kan tilføre.

Lad din motivation skinne igennem

Undersøgelser viser, at motivation er et af de vigtigste elementer i ansøgningen. Fortæl læseren, hvad det er ved netop deres virksomhed og den opslåede stilling, som gør, at du bare må have jobbet. Alle de faglige udfordringer og muligheder for udvikling tilbydes muligvis også hos konkurrenten, så fokuser derfor på de blødere værdier som virksomhedskultur, hvordan de gør bestemte ting, deres holdning til miljø osv.

Hvem er du som person og medarbejder?

Fortæl læseren om, hvem du er som person - men også som medarbejder. Du kan også fortælle lidt om, hvad der betyder noget for dig. Du kan for eksempel forklare, hvordan dine værdier matcher virksomhedens. Det du skriver skal stadig være relevant for den stilling du søger, og det skal ikke være noget, du allerede har uddybet i dit CV.

Skriv en afslutning uden gentagelser

Afslutningen på din ansøgning skal fungere som en opsummering af, hvorfor de skal vælge lige netop dig. Men husk: INGEN gentagelser. Du kan også afslutte ansøgningen med at fortælle, at du ser frem til at uddybe ansøgningen til en personlig samtale.

Skal, skal ikke ringe…?

Du kan gøre et godt indtryk, hvis du ringer til virksomheden med relevante spørgsmål, der ikke er besvaret i stillingsopslaget. Min personlige holdning er dog, at man skal holde sig fra at ringe, for det kan også have den modsatte effekt.

Brug i stedet LinkedIn til at gøre opmærksom på dig selv. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal oprette forbindelse til alle og enhver i virksomheden - men besøg de relevante profiler. Så kan de ikke undgå at bemærke din interesse og få et indtryk af, hvordan du forbereder dig.

Er du så heldig at lande drømmejobbet, så er vi klar til at hjælpe dig med det næste skridt. Har du brug for hjælp til din kontrakt, kigger vi den gerne igennem for dig, så du får en bekymringsfri start.

Læs: 10 tips til din næste jobsamtale

Tag det næste skridt

Mangler du mere inspiration til, hvilke informationer dit CV og din ansøgning skal indeholde, kan du downloade vores karrierehåndbog eller få personlig sparring.

 

Tipsene er leveret af Kasper Rubæk, CCO i Business Danmark og ansvarlig for foreningens jobsparring. I en serie artikler vil han fodre dig med gode råd til, hvordan du sammensætter et appetitvækkende CV og en målrettet ansøgning, og hvordan du runder af med den succesfulde jobsamtale. Du kan trygt følge rådene fra Kasper Rubæk, som selv har ansat mere end 500 forskellige mennesker og ydet rådgivning omkring ansættelsesprocesser.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

1 Kommentar

  • Christina Staal, Rapportér som upassende

    Hej Kasper, Hvilke bagslag tænker du på ved opringning til virksomheder? Ser frem til at høre fra dig. Venlig hilsen Christina Stal

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.