340.000 får ekstra penge ved en fyring

20.000-40.000 kroner. Det mister salgs- og marketingansatte hver måned, når hyren skiftes ud med dagpenge. Det har hundredtusindvis sikret sig imod

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Langt færre er ledige, alligevel tegner markant flere en lønsikring. Det lyder som et paradoks. Intet mindre har det været realiteten på det danske arbejdsmarked op gennem 2010´erne.

Over 50.000 har fundet vej ud af ledighedskøen, som er skrumpet en tredjedel fra 2010-2018. I samme periode er antallet af lønsikringer vokset eksplosivt med en kvart million, så knapt 340.000 danske lønmodtagere i dag har sikret sig ekstra udbetalinger oveni dagpengene, hvis de skulle blive fyret, viser tal fra Forsikring & Pension.

Ifølge Dagbladet Politiken forventes andelen med en lønsikring at stige til 400.000 efter at HK Privat også har åbnet op for lønsikringer.

Tendensen er særligt udbredt blandt højtlønnede. I fagforeningen Business Danmark har hver sjette medlem i dag en lønsikring, der i snit sikrer 12.000 kr. ekstra oveni dagpengene på lige godt 19.000 kr. om måneden.

Læs: Min lønsikring gør mig stærkere

Lønsikringer versus ledighed

Kilder: Danmarks Statistik og Forsikring& Pension

Hvad nu hvis...

Men hvorfor boomer lønsikringer netop nu, hvor ledigheden falder og headhuntere og virksomheder råber på arbejdskraft?

Læs: Headhuntere jager dygtige sælgere

Vi er ganske enkelt blevet mere urolige for udefrakommende faktorer, som pludselig kan flå tæppet væk under os, vurderer Per Møller, formand for Business Danmarks Beskæftigelsesudvalg.

- Jobsikkerheden opleves generelt som stor. Vi mestrer vores job og vi ved, der er andre job at få derude. Men siden finanskrisen har jeg oplevet en stigende opmærksomhed på, at vi er en lille fisk i en global markedsøkonomi, hvor tingene hurtigt kan forandre sig og ramme os, siger han.

- Sælgere tager trusler som handelskrige og Brexit med ophøjet ro, så længe det angår deres salgsbudgetter. Men er privatøkonomien på spil, så er vi helt anderledes følsomme, når vi hver måned skal afdrage på realkreditten, bilen og der skal være råd til alt det sjove, siger han.

Stor forskel på løn og dagpenge

Lønsikringer har også fået vind i sejlene, fordi dagpengene de seneste mange år ikke har fulgt de generelle lønstigninger.

I Business Danmark svarer den højeste dagpengesats i dag kun til 39 pct. af den tidligere løn for et gennemsnitsmedlem.

8 populære jobtitler Månedsløn Det mister du som ledig hver måned
Salgschef 59.294 kr. 40.428 kr.
Produktchef/-specialist 54.031 kr. 35.165 kr.
Key account manager 52.840 kr. 33.974 kr.
Marketingchef 51.619 kr. 32.753 kr.
Account manager 49.262 kr. 30.396 kr.
Salgskonsulent 43.425 kr. 24.844 kr.
Marketingkonsulent 41.710 kr. 22.844 kr.
Marketingkoordinator 35.999 kr. 17.133 kr.


Oveni har skattereformer af flere omgange øget beskæftigelsesfradraget, så dem i arbejde har fået en større andel af deres løn udbetalt. Det har ifølge analyse fra brancheorganisationen Danske A-kasser bid for bid udhulet værdien af dagpengene siden 2006.

Sådan virker en lønsikring

Med en lønsikring hos Business Danmark sikrer du en stabil økonomi, selv om du bliver fyret. Det kan give dig det ekstra overskud til at finde præcis det job, der passer til dig. Knap 3.600 medlemmer har i dag en lønsikring gennem Business Danmark og tallet stiger år for år.

Lønsikringen giver dig mulighed for at forsikre din løn med op til 40.000 kr. om måneden. Prøv vores beregner og se, hvad du kan få udbetalt.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.