Gem dine benzinregninger fra bilferien

De fleste kan frit tanke firmabilen på sommerens familietur sydover. Se, hvad du gør, hvis dit firma ikke vil betale feriebenzinen

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Som medarbejder med fri firmabil betaler du skat for at kunne bruge bilen privat. Skatten dækker alt fra forsikring, ejerafgift til reparationer og brændstof – og glem ikke benzinforbruget på sommerferien i udlandet.

Det har ingen betydning for skatten, hvor meget eller lidt du bruger bilen. Prisen er den samme.

Men selv om du beskattes for at bruge firmabilen, når du handler, kører ungerne til sport og tager på den årlige familietur til Toscana, kan din virksomhed nægte dig at bruge firmabilen i udlandet og dække feriebrændstof. Det er fuldt lovligt. Så må du vurdere, om det udhuler værdien af fri bil så meget, at du hellere vil undvære den. Men heldigvis er der en måde, du kan redde halvdelen af det tabte tilbage.

Få fradrag for dine benzinudgifter

Nægter dit firma at betale feriebenzinen, skal du i første omgang selv have penge op af lommen, når du tanker i udlandet. Men gemmer du kvitteringerne, kan du aftale med din arbejdsgiver, at du i stedet får en skattebesparelse via lønseddelen.

Så får du nedskrevet bilens skattemæssige værdi med dine dokumenterede benzinudgifter.

Har du for eksempel købt for 2.000 kr. benzin på ferien, kan dit beskatningsgrundlag sænkes med det samme beløb i en måned. Det sparer dig for ca. 1000 kr. netto afhængig af din skatteprocent, og det koster ikke din arbejdsgiver en rød reje.

Husk at parkering, parkeringsafgifter og motorvejsafgifter er for egen regning. Det samme gælder fartbøder, som vil blive sendt til bilens ejer.

Dagsbeviser til gulpladebilen

Hører du til dem, der kører i en gulpladebil på jobbet? Så husk du kan leje bilen i 20 dage årligt til 225 kr. om dagen. Det giver mulighed for små tre ugers bilferie med fri kilometer til 4.500 kr. Det kræver naturligvis, at din arbejdsgiver er med på ideen.

Køb dagsbevis til gulpladebilen

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

2 Kommentarer

 • Jacob Dall, Rapportér som upassende

  Men hvad med Storebæltsbroen? - kommer den under samme regel som motorvejsafgifter - for så udhuler det jo værdien af fri bil noget...

 • Administrator, Rapportér som upassende

  Hej Jacob. Vejafgifter hører ikke under denne regel. Mvh. Michael Krag-Svendsen, Business Danmark

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

 • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
 • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
 • krænke privatlivets fred
 • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
 • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.