Søren fik 40.000 kr. for usaglig opsigelse

Opsagt sælger fik godtgørelse fra arbejdsplads, efter han kontaktede sin fagforening. Tjek altid om din holder vand, råder advokat

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Du sælger ikke nok, Søren”, var ordene, der kom ud af munden på direktøren. Fem mand sad og kiggede på ham. Søren fik stukket en opsigelse i hånden og blev bedt om at kvittere for den med sin underskrift og forlade virksomheden omgående.

Fra den ene dag til den anden blev Søren suspenderet. Virksomheden havde fortalt ham, at han var bagud med sine salgstal. Efter 10 år i samme firma kom suspenderingen som et kæmpe chok.

- Jeg var virkelig overrasket, især fordi jeg ikke havde fået noget at vide forinden. Forklaringen bag min opsigelse, og måden, det skete på, virkede meget iscenesat, fortæller han.

Da Søren var blevet suspenderet med seks måneders løn, havde han stadig adgang til virksomhedens interne salgstal. Derfor kunne han også hurtigt konstatere, at en forklaring han fik ikke stemte overens med de tal, han så foran sig. Hans salgstal var bedre, end direktøren påstod.

Holder din opsigelse egentlig vand?

Virksomhed ansatte ny fuldtidssælger

Han kontaktede derfor sin fagforening Business Danmark og blev sat i kontakt med juridisk rådgiver Morten Rieck Skov. Da han endelig fik den officielle begrundelse for opsigelsen, kunne Søren til sin overraskelse se, at virksomheden havde ændret forklaring.

- Nu var forklaringen, at min fyring skyldtes rationalisering. Virksomheden skulle spare penge, og derfor havde de ikke råd til at have min fuldtidsstilling. Jeg blev selvfølgelig vred, fordi det simpelthen ikke stemte overens med det, de havde fortalte mig til samtalen, siger han.

Sørens rådgiver Morten rådede ham til at holde øje med virksomheden både gennem de salgstal, han stadig havde adgang til, men også på de forskellige tilgængelige medier. På den måde kan man dokumentere, hvis ens mistanke holder vand, fortæller advokatfuldmægtig Mette Olskær Pless, som overtog sagen for at stævne virksomheden for usaglig opsigelse.

- Søren modtog samme råd, som bliver givet andre i samme situation. Hold øje med virksomheden på fx LinkedIn og Jobindex. Bliver du fyret på grund af besparelser, er fyringen muligvis ikke saglig længere, hvis din gamle stilling slås op igen. Hold også øje med om, der tilføjes nye medarbejdere på hjemmesiden og husk så at dokumentere, hvis du ser noget, der bekræfter din mistanke, siger hun.

Søren startede med at kontakte tidligere kollegaer og andre inden for branchen. 

- Jeg hørte fra kollegaer og andre forhandlere, at de både havde ansat to elever og genbesat min gamle fuldtidsstilling, hvilket jo stred imod den officielle begrundelse. Det konfronterede vi dem med. De undskyldte det med, at de pludselig havde fået travlt, men jeg kunne se på salgstallene, at det ikke passede. De var bagud med salgstallene, og vi kunne dokumentere det, forklarer Søren.

Efter Sørens grundige dokumentation endte virksomheden med at betale 40.000 kr. i godtgørelse.

Husk din bonus ved opsigelsen

Søg hjælp, hvis du er i tvivl

Er du i tvivl om, hvorvidt din opsigelse er saglig, bør du altid kontakte din fagforening, råder Mette Olskær Pless. Årsagen til en opsigelse kan skyldes forhold hos medarbejderen eller virksomheden. Men uanset om det er den ene eller anden årsag, skal opsigelsen som udgangspunkt altid bakkes op med dokumentation, forklarer hun.

- Bliver du, ligesom Søren, opsagt på baggrund af virksomhedens forhold, skal det kunne dokumenteres. Om det drejer sig om økonomi, omorganisering eller noget tredje, skal opsigelsen selvfølgelig være sagligt begrundet.

En opsigelse kan virke uoverskuelig, når den rammer. Derfor har vi lavet en tjekliste med ting, du bør overveje, hvis du bliver opsagt. Er du i tvivl om din opsigelse, ansættelsesforhold eller noget tredje, kan du altid kontakte en medarbejder fra juridisk afdeling.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.