Forstyr ikke, jeg kører bil

Simpel funktion på din iPhone blokerer automatisk beskeder, når du er bag rattet og slår fra igen, når du parkerer bilen. Se, hvor nemt det er

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kør bil, når du kører bil, lyder det ofte fra eksperter. Senest har Folketinget besluttet, at det fremover skal koste et klip i kørekortet, hvis du som billist bruger håndholdt mobil. Hvor mobilen for mange er distraherende i hverdagen, og især i trafikken, er den et uundværligt værktøj for mange sælgere – selv bag rattet.

Alligevel er det sommetider nødvendigt at komme ud af arbejdsboblen og afkoble mellem dagens møder, uden telefonen bipper og brummer, opfordrer Business Danmarks trafik- og arbejdsmiljøpolitiske udvalg. Med den opfordring anbefaler udvalgene iPhone funktionen "Forstyr ikke under kørsel".

- Teknologi har de senere år skabt øget uopmærksomhed under kørslen og er blevet den største dræber i trafikken. Nu er det tid til, vi tager magten tilbage og bruger teknologien til at skærpe vores fokus, siger Lars Bundgaard, formand for Business Danmarks Trafikudvalg.

Med iOS 11 opdateringen præsenteredes "Forstyr ikke under kørsel" funktionen. Idéen er at give bilister mulighed for at køre, uden at blive fristet eller forstyrret af notifikationer, opkald og SMS’er. Det giver dig ro til at koble af og forberede dig til dagens næste arbejdsopgave.

Firmaer forbyder mobilsnak i bilen

Hvad gør funktionen, og hvordan aktiveres den?

Når ’Forstyr ikke under kørsel’ er aktiveret, bliver beskeder og notifikationer lydløse og vises ikke på skærmen. Når du modtager en besked, kan du opsætte din iPhone til at sende et standard svar som fx ’jeg kører og har desværre ikke mulighed for at læse din besked. Jeg vender tilbage hurtigst muligt’.

Telefonopkald kan dog stadig varsles, hvis du tillader det, men kun så længe telefonen er tilkoblet et Bluetooth system. Siri afslører samtidig navnet på opkalderen, så du ikke behøver at kigge på skærmen.

Video: Sådan undgår du forstyrrelser

Funktionen ’Forstyr ikke undrer kørsel’ aktiveres på 3 forskellige måder:

1. Slå funktion til automatisk

Funktionen aktiveres automatisk, når din iPhone registrerer, at du kører. Funktionen deaktiveres igen, når du parkerer bilen.

Gå til Indstillinger, vælg ’Forstyr ikke’ og scroll ned til bunden af menuen. Her vælger du ’Automatisk’. Det er i samme menu, du skræddersyer dit automatiske svar, vælger hvem, der må modtage et automatisk svar samt hvilke opkald, der stadig må varsles, når funktionen er slået til:

 

2. Slå funktionen til, når der er forbindelse til Bluetooth

Vælger du i samme menu ’Ved forbindelse til Bluetooth i bilen’ i stedet for ’Automatisk’, slås funktionen automatisk til, når din iPhone tilkobles Bluetooth i bilen.

3. Slå funktionen til manuelt

Ligeledes kan du vælge at slå funktionen til manuelt, ved at klikke ’Manuelt’ i menuen. Herefter går du tilbage til Indstillinger, vælger kontrolcenter og trykker på det grønne plus ud for ’Forstyr ikke under kørsel’:

 

Nu kan du hurtigt klikke på ikonet og aktivere funktionen fra dit kontrolpanel, hver gang du sætter dig bag rattet:

 

Venter du en meget vigtig besked, er der en måde at slippe uden om ’Forstyr ikke under kørsel’. Hvis du modtager en besked med ordet ”haster”, vil beskeden blive modtaget med almindelig varsel. Det giver dig mulighed for at holde ind til siden og læse beskeden.

Har du et tip?

Indtil videre findes der ingen tilsvarende funktion til andre styresystemer end Apples iOS. Bruger du Android, er det bedste alternativ at sætte telefonen i flytilstand, som straks aktiverer din telefonsvare. Har du et tip til, hvordan du gør mobiltelefonen mere sikker i trafikken, eller andre smarte indstillinger, er du velkommen til at skrive til redaktionen eller skrive en besked i kommentarfeltet.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.