Sådan søger du diskret job på LinkedIn

LinkedIn er danskenes foretrukne rekrutteringskanal. Men hvordan sørger du for at tiltrække headhunterens opmærksomhed og ikke din chefs? Få hjælp her

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

LinkedIn er den ukronede konge af jobdatingmarkedet, slår Ballisagers nyeste rekrutteringsanalyse endnu en gang fast. Sidste år brugte 54 pct. af danske arbejdsgivere nemlig LinkedIn som rekrutteringskanal. Det betyder også, at det er et oplagt sted at gøre dig attraktiv over for headhuntere og rekrutteringsfolk.

Uanset om du er på jagt efter nye udfordringer eller bare nysgerrig efter, om græsset er grønnere i en anden branche, er det ikke nødvendigvis noget, din chef eller kollegaerne behøver at blive inddraget i.

Heldigvis har LinkedIn en smart funktion, der både kan gavne dig, som jagter et job og dig, som er i job og lige vil tjekke markedet ud.

Slå en simpel funktion til på din profil

Headhunterne, som du forsøger at tiltrække, vil næsten altid være betalende bruger af LinkedIn Recruiter. Og netop denne gruppe vil være interesseret i dine karriereønsker, så de kan matche dig med den rigtige virksomhed.

For at blive kontaktet af rekrutteringsfolk, bliver du nødt til at skilte med, at du er på markedet. LinkedIn vil sortere de Recruiter-brugere fra, der arbejder i din virksomhed eller tilknyttede, så chefen og kollegaerne ikke støder på dig.

Sådan gør du:

1. Klik på Dig øverst i højre hjørne

2. Vælg Indstillinger og privatliv i rullemenuen

3. Klik på fanen Privatliv øverst på siden

4. I sektionen Præferencer for jobsøgning skal du klikke på Rediger ud for giv rekrutteringskonsulenter besked om, at du er interesseret i nye muligheder

5. Skift til Ja for at lade andre vide, at du er åben for muligheder og for at dukke op i rekrutteringskonsulenternes søgninger, når de matcher dine karriereønsker. Skift til Nej for at holde op med at dele karriereønsker med rekrutteringskonsulenterne

Sådan laver du en skarp profiltekst

Opdatér dine karriereønsker

Vil du være sikker på kun at få tilbud, der er passer til netop din jobprofil, kan du forøge dine chancer ved at opdatere dine karriereønsker. Så kan en eventuel headhunter bedre matche dig med den rigtige virksomhed.

Klik dig ind på din profil og vælg fanen Karriereønsker under dit Dashboard:

(Er du i et uopsagt job, skal du vide, at LinkedIn har gjort hvad de kan, for at det firma, du er registreret i, ikke kan se, at din profil er åben. Med forbehold for, at kollegaerne, der rekrutterer for dit firma, har en profil med forkert/gammel firma, og derfor ikke bliver sorteret fra.)

Du kan flyve endnu lavere under radaren ved at skjule dine profilopdateringer for dit netværk. På den måde får dine forbindelser ikke mulighed for at følge med i, når du eksempelvis ændrer din profil, giver anbefalinger eller følger virksomheder

Tryk på fanen Dig i højre hjørne og vælge Indstillinger og Privatliv:

 Vil du være ekspert i LinkedIn?

Vi har samlet vores bedste LinkedIn råd til dig, der arbejder med salg og marketing. Vores gratis e-bog guider dig gennem the basics og hjælper dig med, hvordan du eksempelvis arbejder med social selling på LinkedIn.

Hent vores gratis e-bog og få toptunet din personlige profil.

 

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.