Praktiske oplysninger

 

Fagforening

Opsigelse af tidligere fagforening

Husk at opsige din tidligere fagforening med det samme, så du ikke betaler dobbeltkontingent. Det er nok at opsige medlemskabet pr. mail. Fortæl os, hvis du har en opsigelsesfrist, så søger vi for at aktivere dit medlemskab fra den dato, du bliver udmeldt.

Hvornår er jeg dækket?

Du har fri adgang til alt i fagforeningen – allerede fra dag et.

Akut juridisk rådgivning

Vi kan hjælpe dig med alle juridiske sager, som opstår på jobbet efter din indmeldelse.

Lønsikring

Du kan overføre din anciennitet fra en anden lønsikring til os eller få et tilbud på en helt ny lønsikring – beregn din pris her. Ring til os på 3374 0303 eller skriv til salg@businessdanmark.dk - så ordner vi det for dig.

A-kasse

Vi sikrer din ret til dagpenge

Vi skifter a-kassen for dig og sikrer, at du ikke mister din anciennitet eller dine rettigheder. Har du kontingent til gode, får du det automatisk tilbage.

Hvornår sker overflytning?

Der går typisk mellem 2 og 4 uger, før dit skift af a-kasse er helt på plads. Vi holder dig orienteret på mail, og du kan til enhver tid følge med på Selvbetjeningen. Er du er ledig, bliver du overflyttet fra løbende måned + 1 måned.

Hvis du er ny i dagpengesystemet

Du har ret til dagpenge, når du har været medlem af en a-kasse i et år og har tjent 243.996 kr inden for tre år. Reglerne er ens for alle a-kasser i Danmark.

Efterløn

Indbetaler du til efterløn, bliver den automatisk overført til os.

Hvis du bor i udlandet

Har du har boet og haft en a-kasse i udlandet, så har du 8 uger til at melde dig ind i en dansk a-kasse og derved bevare din dagpengeret. Du skal få godkendt en såkaldt PDU1 formular af myndighederne i det land, du har boet i. Du får formularen hos din tidligere arbejdsgiver eller den udenlandske a-kasse. Send den udfyldte formular til os på info@businessdanmark.dk

Betaling

Du forudbetaler kontingent hos os hver tredje måned. Vi sender dig en mail med besked om hvordan du finder din opkrævning.
Hvis du er ny i a-kasse og/eller forening går der ca. en uge, og hvis du overflyttes fra anden a-kasse kan der gå op til en måned.

Priser

Fagforening koster:
167 kr./ måned før skat (124 kr. efter skattefradrag)
501 kr./kvartal før skat (373 kr. efter skattefradrag)

Fagforening og  a-kasse koster:
657 kr./måned før skat (489 kr. efter skattefradrag)
1.971 kr./kvartal før skat (1.466 kr. efter skattefradrag)

A-kasse koster:
490 kr./måned (365 kr. efter skattefradrag)
1.470 kr./kvartal (1.094 kr. efter skattefradrag)

Efterlønsbidrag:
520 kr./måned (386 kr. efter skattefradrag)
1.560 kr./kvartal (1.160 kr. efter skattefradrag)

Du får skattefradrag:
Du kan trække dit kontingent fra i skat. Vi indberetter automatisk dit kontingent i slutningen af året. Du kan få glæde af dit fradrag med det samme, hvis du forskudsregistrerer dit kontingent hos SKAT.