Praktiske oplysninger

 

Fagforening

In english

Opsigelse af tidligere fagforening

Husk at opsige din tidligere fagforening med det samme, så du ikke betaler dobbeltkontingent. Det er nok at opsige medlemskabet pr. mail. Fortæl os, hvis du har en opsigelsesfrist, så søger vi for at aktivere dit medlemskab fra den dato, du bliver udmeldt.

Hvornår er jeg dækket?

Du har fri adgang til alt i fagforeningen – allerede fra dag et.

Akut juridisk rådgivning

Vi kan hjælpe dig med alle juridiske sager, som opstår på jobbet efter din indmeldelse.

Lønsikring

Du kan overføre din anciennitet fra en anden lønsikring til os eller få et tilbud på en helt ny lønsikring – beregn din pris her. Ring til os på 3374 0303 eller skriv til salg@businessdanmark.dk - så ordner vi det for dig.

A-kasse

Vi sikrer din ret til dagpenge

Vi skifter a-kassen for dig og sikrer, at du ikke mister din anciennitet eller dine rettigheder. Har du kontingent til gode, får du det automatisk tilbage.

Hvornår sker overflytning?

Der går typisk mellem 2 og 4 uger, før dit skift af a-kasse er helt på plads. Vi holder dig orienteret på mail, og du kan til enhver tid følge med på Selvbetjeningen. Er du er ledig, bliver du overflyttet fra løbende måned + 1 måned.

Hvis du er ny i dagpengesystemet

Du har ret til dagpenge, når du har været medlem af en a-kasse i et år og har tjent 233.376 kr inden for tre år. Reglerne er ens for alle a-kasser i Danmark.

Efterløn

Indbetaler du til efterløn, bliver den automatisk overført til os.

Hvis du bor i udlandet

Har du har boet og haft en a-kasse i udlandet, så har du 8 uger til at melde dig ind i en dansk a-kasse og derved bevare din dagpengeret. Du skal få godkendt en såkaldt PDU1 formular af myndighederne i det land, du har boet i. Du får formularen hos din tidligere arbejdsgiver eller den udenlandske a-kasse. Send den udfyldte formular til os på info@businessdanmark.dk

Betaling

Du forudbetaler kontingent hos os hver tredje måned. Vi sender regninger ud på 2 måder og det afhænger af den dato du bliver meldt ind. Enten sender vi dig en påmindelse på mail, når regningen ligger klar i din Selvbetjening eller også bliver den sendt på papir og ligger i din fysiske postkasse. Efter første betaling anbefaler vi, at du tilmelder dig BetalingsService.

Priser

Fagforening koster:
167 kr./ måned før skat (124 kr. efter skattefradrag)
501 kr./kvartal før skat (373 kr. efter skattefradrag)

Fagforening og  a-kasse koster:
637 kr./måned før skat (474 kr. efter skattefradrag)
1.911 kr./kvartal før skat (1.422 kr. efter skattefradrag)

A-kasse koster:
470 kr./måned (350 kr. efter skattefradrag)
1.410 kr./kvartal (1.049 kr. efter skattefradrag)

Efterlønsbidrag:
508 kr./måned (378 kr. efter skattefradrag)
1.524 kr./kvartal (1.134 kr. efter skattefradrag)

Du får skattefradrag:
Du kan trække dit kontingent fra i skat. Vi indberetter automatisk dit kontingent i slutningen af året. Du kan få glæde af dit fradrag med det samme, hvis du forskudsregistrerer dit kontingent hos SKAT.