Opel Insignia er årets businessbil

Opel Insignia Sports Tourer 2,0 Turbo D Dynamic Best Line Plus aut. med 170 hk vinder titlen som årets businessbil.

Fagforeningen Business Danmark har sammen med Jyllands-Posten kåret Opel Insignia Sports Tourer som årets businessbil 2018.  Valget faldt på den tyske cruiser, fordi den bugner med ekstraudstyr og kan bryste sig af komfort og ergonomi på højeste niveau. Parametre der er vigtige for firmabilister, som bruger en stor del af arbejdsdagen bag rettet.

Firmabilisterne har for 12. år i træk været i arbejdstøjet sammen med Business Danmark og Jyllands Posten for at finde den mest komplette og velkørende firmabil. Efter to dages intensiv test af et finalefelt på 10 biler, hvor luksusmærker som BMW og Audi samt firmabilsklassikere som Ford Mondeo og VW Passat var en del af feltet, havde en jury bestående af otte professionelle firmabilister, to motorjournalister og en fysioterapeut fundet en 2018-vinder. Det blev Opel Insignia Sports Tourer, der kørte hjem med sejren som årets businessbil.  

Opel Insignia Sports Tourer er fuld af komfort

Ifølge Lars Bundgaard, der er formand for trafikpolitisk udvalg i Business Danmark, vinder Opel Insignia først og fremmest på, at den udgør en god arbejdsplads.   

”Der er selvfølgelig mange ting, der indgår i bedømmelsen. Men for professionelle bilister betyder det rigtig meget, at bilen udgør en god arbejdsplads, og det gør Opel Insignia. Det er en god allround bil med fremragende komfort, stærke køreegenskaber, stor skærm på instrumentbrættet og rigeligt plads i kabinen og bagagerummet. Og så skader det heller ikke, at prisen er ganske fornuftig,” siger Lars Bundgaard og fortsætter:

”Bilens sikkerhedsudstyr vægter også højt. Og Opel Insignia har blandt andet adaptiv fartpilot, så bilen selv holder afstand til forankørende, og derudover har den automatisk nødbremse, der endda kan registrere, hvis det er fodgængere, som er i fare for at blive påkørt.”

Bilens ergonomi er afgørende for firmabilister  

For mange danskere fungerer bilen også som en arbejdsplads. Det stiller nogle helt særlige krav til bilens ergonomi, så man undgår og forebygger rygproblemer og andre skader.     

Dette er der taget forbehold for i Opel Insignia, hvor førersædet er udviklet af tyske ergoterapeuter og dermed er ergonomisk. 

”De fleste firmabilister kører tusindvis af kilometer om året og det betyder, at de i løbet af en arbejdsdag sidder rigtig meget ned. Derfor er det vigtigt, at bilen har et godt ergonomisk arbejdsmiljø, og at arbejdet kan udføres let og ubesværet, og så belastningen er mindst mulig. Opel Insignia har disse kvaliteter, blandt andet fordi det er nemt for føreren at bruge instrumentbordet,” fortæller Stig Holm, der som fysioterapeut og leder af Arbejdsmiljøcentret i Kolding bedømte indretningen i bilerne.     

Stig Holm anbefaler, at man prioriterer lavt støjniveau, komfortabel affjedring, et ergonomisk specialsæde, fartpilot, navigationsanlæg og aircondition, uanset om bilen er privatejet eller arbejdsgiverens.  

Tekniske data Opel Insignia Sports Tourer 2,0 Turbo D

Dynamic Best Line Plus aut.170 hk
Pris: 322.261 kr.
Forbrug: 17,5 km/l,
CO2per km: 150 g
Halvårlig grøn ejerafgift: 2.670 kr.
Motor: 2,0 dieselmotor
Hk: 170
Nm: 400/1.750 nm
0-100 km/t:: 9,2 sek.
Topfart: 220 km/t.
Anhængervægt: 1.700 kg

Fakta om kåringen af årets firmabil

  • Kåringen af Årets Firmabil finder i år sted for 12. gang. Det er syvende gang, at det sker i samarbejde med Jyllands-Posten.
  • Juryen består af otte professionelle firmabilister og to motorjournalister samt en fysioterapeut, som bedømmer ergonomi i bilerne.
  • Test og kåring foregår over to dage i Middelfart, hvor juryen bl.a. vurderer bilerne på køreegenskaber, komfort, sædeergonomi, udstyr og økonomi.
  • Bilerne er som udgangspunkt stationcars, men der deltog i år også en hatchback og fire crossovere.

Deltagerfeltet

Audi A4 Avant Sport Limited Edition 2,0 TDi 190 hk
Beskatningsmæssig værdi: 403.570 kr.

BMW 320d Touring 190 hk aut.
Beskatningsmæssig værdi: 346.000 kr.

Ford Mondeo 2,0 TDCi 180 hk ST-Line aut.
Beskatningsmæssig værdi: 336.000 kr.

Nissan Qashqai 1,6 dci 136 hk Tekna
Beskatningsmæssig værdi: 288.516 kr.

Mazda CX-5 2,2 150 hk Optimum
Beskatningsmæssig værdi: 375.000 kr.

Opel Grandland X 1,6 d Turbo D 136 hk Enjoy
Beskatningsmæssig værdi: 259.000 kr.

Opel Insignia Sportstourer 2,0 Turbo D Innovation aut. 170 hk
Beskatningsmæssig værdi: 322.000 kr.

VW Arteon 2,0 TDi elegance 150 hk
Beskatningsmæssig værdi: 415.000 kr.

VW Passat GTE Variant 204 hk
Beskatningsmæssig værdi: 365.000 kr.

Peugeot 5008 1,6 HDI Allure 120 hk
Beskatningsmæssig værdi: 342.000 kr.

For yderligere information kontakt:

Michael Krag-Svendsen
Pressechef
Business Danmark
Tlf.: 2637 6117
mkr@businessdanmark.dk