Kom med og oplev Sprogø

Oplev øen, der ellers er lukket for besøgende

Sprogø har et rigt dyreliv, bl.a. en sjælden grønbroget tudse samt en mængde fuglearter. I samarbejde med myndighederne har A/S Storebælt udarbejdet en plejeplan for naturområderne på den fredede Gl. Sprogø for at bevare områdets præg af strandeng på en sådan måde, at Gl. og Ny Sprogø indgår i en naturlig landskabsmæssig sammenhæng.

Hovedbygningerne på øen har fra 1922 til 1961 rummet et såkaldt pigehjem, hvor unge piger blev anbragt, hvis de f.eks. blev gravide uden for ægteskabet eller på anden måde ikke passede ind i tidens normer. Zentropas film "Jounal 64" blev filmet på øen og omhandler netop dette pigehjem og grusomhederne der skete bag de lukkede døre.  

Fyrtårnet fra 1868, som i dag står på den 24 m høje fyrbakke, er bygget på resterne af Valdemars gamle borg. Ruinerne, der er de ældst daterede fæstningsværker i Danmark, er i dag restaureret af Nationalmuseet i samarbejde med Sund & Bælt og fremstår smukt på fyrrebakken.

Vi starter med sandwich og en vand, samt en snak, inden turen går til Sprogø kl. 14 med bus og rundtur.

Du er velkommen til at tage en ledsager med.

Kontaktpersoner
Spørgsmål om arrangementet - Jan Nielsen, mail4038 4474
Problemer ved eller spørgsmål til tilmelding - Regnskabsafdelingen, mail,  3374 0200

Tid 28. aug 2021 kl. 13:00 - 17:00
Sted Caspar Brandts Plads, Caspar Brandts Plads , 4220 Korsør
Pris 350,00
Pris ledsager 350,00
Forplejning inkl 1 sandwich og kildevand.
Tilmelding Senest 13. august 2021
Business Danmark følger myndighedernes corona-anbefalinger og refunderer dine penge, hvis vi aflyser et arrangement. Læs mere her
På medlemsarrangementet deltager både medlemmer og deres ledsagere, derfor kan man ikke entydigt vide om du er medlem i Business Danmark fagforening. Ved arrangementet er det muligt at vi tager stemningsbilleder og videooptagelser af deltagerne. Vi deler billederne/videoen på vores hjemmeside og på sociale medier, som Facebook, LinkedIn og YouTube. Vi kigger billederne grundigt igennem inden og bruger ikke billeder, der entydigt viser dit fagforeningsmedlemskab. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger her. Hvis du har spørgsmål til eller ønsker sletning af billeder eller video, hvor du kan identificeres, kan du til enhver tid kontakte Business Danmark.