Vandretur på Trelde Næs

 

Guidet rundtur i naturskønne Trelde Næs

Dette arrangement er en fantastisk mulighed for at udforske den smukke natur og nyde en lækker sandwich i godt selskab.

Vi bliver guidet af kyndig naturvejleder, så vi ikke misser nogle af de lokale skatte. Men - vi har naturligvis også sørget for, at der er tid til at slappe af og nyde en velfortjent sandwich midt i naturen. 

Sørg for at klæde dig i noget behageligt tøj og godt fodtøj til vandreturen. Tag også gerne en vandflaske med, så du kan holde dig hydreret og klar til eventyr. 

Programmet

  1. Kulturhistorie herunder næssets forskellige ejere gennem historien
  2. Geologi og dannelse. Det plastiske lers oprindelse og istidernes påvirkning af kysten og skrænterne
  3. Fossiler i det plastiske ler. Mulighed for selv at prøve at grave efter fossiler.
  4. Præsentation af områdets spændende flora og særprægede jordbund
  5. Næsset under 2 verdenskrig 
  6. Præsentation af områdets fauna med hovedvægt på de marine dyr herunder marsvinet.

 

Om Trelde Næs

Trelde Næs er et stort naturområde beliggende nord for Fredericia ud til Vejle Fjord og Lillebælt. Området rummer både skov, eng, lerskrænter og strand og har et rigt dyre og planteliv med flere sjældne arter.

Naturområdet er optaget i Danmarks Naturkanon, som en af landets 15 bedste naturperler udvalgt af Miljøstyrelsen, og er et af de områder, som Danmarks Naturfredningsforening har udpeget som særligt bevaringsværdigt.

Kontaktpersoner

Spørgsmål om arrangementet - Jan Jensen, mail,  2334 1190
Problemer ved eller spørgsmål til tilmelding - Regnskabsafdelingen, mail,  3374 0200

Tid 3. sep 2023 kl. 13:00 - 16:00
Sted Parkeringspladsen længst ude på næsset., Trelde Næsvej 300, 7000 Fredericia
Pris 75,00
Pris ledsager 75,00
Forplejning Sandwich og drikkevarer.
Tilmelding Senest 28. august 2023
Business Danmark følger myndighedernes corona-anbefalinger og refunderer dine penge, hvis vi aflyser et arrangement. Læs mere her
På medlemsarrangementet deltager både medlemmer og deres ledsagere, derfor kan man ikke entydigt vide om du er medlem i Business Danmark fagforening. Ved arrangementet er det muligt at vi tager stemningsbilleder og videooptagelser af deltagerne. Vi deler billederne/videoen på vores hjemmeside og på sociale medier, som Facebook, LinkedIn og YouTube. Vi kigger billederne grundigt igennem inden og bruger ikke billeder, der entydigt viser dit fagforeningsmedlemskab. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger her. Hvis du har spørgsmål til eller ønsker sletning af billeder eller video, hvor du kan identificeres, kan du til enhver tid kontakte Business Danmark.