Bloddryppende byvandring og brunch

Kan du lide spøgelseshistorier?

En beretning fra gamle dage fortæller om et spøgelsesbegravelsesoptog, som blev set i Algade ved Budolfi Kirke. Hør denne og andre spøgelseshistorier til disse særlige byvandringer. Her ses en ægte ligvogn fra 1746, der har tilhørt Skipperliglavet i Aalborg. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

På denne byvandring fortælles de uhyggelige og bloddryppende historier fra byens fortid lige fra bødlens og rakkerens arbejde til hekse, dødsvarsler og gengangere med garanti for et godt gys.
Vi kommer blandt andet tilbage til begyndelsen af 1600-tallet, hvor alle troede på hekse og trolddom. En aften i Kattevad så Peder Poulsen, til sin forfærdelse, gennem et vindue en heksebande udføre et uhyggeligt magisk ritual. Sådan går historien i hvert fald. Men sikkert er det, at Peder Poulsens vidneudsagn senere var medvirkende til, at flere af heksebandens medlemmer endte på bålet på Skovbakken.

Turen går også Gammeltorv, som i middelalderen var skueplads for bloddryppende handlinger, når bødlen udførte sit arbejde på byens dømte forbrydere. Torvet var en henrettelsesplads, og her blev tyve, mordere og andre forbrydere hængt eller i særlige tilfælde halshugget af bødlen.
Halshugning var en blodig affære, og da henrettelsen af Anders Hemmingsen skete i 1596 måtte nemlig køres sand ind på torvet for at opsamle alt blodet.

I aftenmørket er der frit lejde for byens spøgelser og overnaturlige væsener. Byvandringen rummer derfor også spøgelseshistorier, som kendes fra gammel tid. Her fortælles om det uhyggelige spøgelsesbegravelsesoptog, som, ifølge flere gamle beretninger, er blevet set i Algade ved Budolfi Kirke. Hvis man så et sådant optog, var et dødsvarsel og et tegn på, at en person snart ville dø.

Ved byvandringen vil uhyggen med garanti vente bag det næste gadehjørne, når vi går igennem de mørke og skumle gader, mens der fortælles historier fra fortidens Aalborg.

Brunch på Spiret Aalborg

Turen er efterfulgt af en lækker brunch på Spiret Aalborg, Boulevarden 24, 9000 Aaborg med seks dejlige retter samt kaffe/the.

Du er velkommen til at tage en ledsager med.

Kontaktpersoner

Spørgsmål om arrangementet - Else-Marie Christensen, mail, mobil 2921 6475.
Problemer ved eller spørgsmål til tilmelding - Regnskabsafdelingen, mail,  3374 0200

Tid 4. jul 2021 kl. 9:50 - 13:00
Sted Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg
Pris 150,00
Pris ledsager 150,00
Forplejning Turen er efterfulgt af en lækker Brunch på Spiret Aalborg, Boulevarden 24, 9000 Aaborg med 6 dejlige retter samt kaffe/The.
Tilmelding Senest 25. juni 2021
Business Danmark følger myndighedernes corona-anbefalinger og refunderer dine penge, hvis vi aflyser et arrangement. Læs mere her
På medlemsarrangementet deltager både medlemmer og deres ledsagere, derfor kan man ikke entydigt vide om du er medlem i Business Danmark fagforening. Ved arrangementet er det muligt at vi tager stemningsbilleder og videooptagelser af deltagerne. Vi deler billederne/videoen på vores hjemmeside og på sociale medier, som Facebook, LinkedIn og YouTube. Vi kigger billederne grundigt igennem inden og bruger ikke billeder, der entydigt viser dit fagforeningsmedlemskab. Du kan læse mere om vores behandling af personoplysninger her. Hvis du har spørgsmål til eller ønsker sletning af billeder eller video, hvor du kan identificeres, kan du til enhver tid kontakte Business Danmark.