Plads til at være menneske?

Slår vi overhovedet til? Eller har vi behov for en helt ny type mennesker?

På denne aften går Svend Brinkmann på tværs af sin kendte trilogi "Stå fast", "Ståsteder" og "Gå glip" og spørger polemisk, hvordan det står til med de menneskelige grundfænomener i tidens højhastighedskultur? Et spørgsmål, som også peger frem mod hans kommende bog med arbejdstitlen "Hvad er et menneske"?

Psykologiprofessor Svend Brinkmann tager pulsen på tidens tendenser og strømninger anno 2019, og stopper ikke mindst refleksivt op med spørgsmål som:

  • Er der plads til kærlighed, tillid og tilgivelse i dag?
  • Hvad med sorg hos os selv og andre? Har vi tid og rummelighed til et eksistentielt grundfænomen som sorg, der jo synes ude af trit med kravene om at være positiv, fleksibel og omstillingsparat?
  • Er der overhovedet plads til at være menneske i det moderne samfund?
  • Skal vi lave menneskene om, så de passer bedre til præstationssamfundet, fx gennem nye pædagogikker og ledelsesformer? - eller skal vi omforme samfundet, så det passer bedre til menneskets grundlæggende væsenstræk? 
Svend Brinkmann er især kendt for bogen "Stå fast", hvori han gør op med, hvad han beskriver som tidens (selv)udviklingstyranni. Svend Brinkmann har bl.a. været vært på DRK programmet Lev Stærkt og på radioprogrammet Brinkmanns Briks på P1.


Tag gerne en ledsager med til en spændende, provokerende, men ikke mindst rigtig vigtig aften!

Tid 21. nov 2019 kl. 19:00 - 21:00
Sted Herning Kongres Center, Østergade 37, 7400 herning
Pris 100,00
Pris ledsager 200,00
Forplejning Øl og Vand i pausen
Tilmelding Senest 19. november 2019