Guidet tur på naturskønne Sprogø

Oplev Sprogø på en helt ny unik måde

Sprogø har igennem tiderne spillet en central rolle i Danmarkshistorien. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø, som en del af Danmarks forsvar mod Venderne, til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen.

Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder. Herudover har den danske stat brugt Sprogø til at adskille letfærdige og løsagtige piger og kvinder fra den anstændige del af befolkningen.

Den guidede tur starter og slutter på Veterhaven i Nyborg, hvor der er masser af tidsubegrænsede gratis P-Pladser. Nyborg har stor betydning i Danmarkshistorien med bl.a. Danehofsalen, det historiske rum, hvor kongen rent faktisk mødtes med sit parlament i middelalderen, og hvor Danmarks første grundlov er underskrevet.

Men turen vil have fokus på til naturskønne Sprogø, som mange af os kører over jævnligt uden mulighed for at stoppe op og beundre. Vi skal ikke bare glide forbi som i dagligdagen. Dette ændrer vi på med denne unikke tur.

Først kører vi ud til Sprogø og går op af den 24 m høje Fyrbakke med fyrtårnet fra 1868.

Vi ser også ruinerne af Valdermars Borg, der er de ældst daterede fæstningsværker i Danmark, og i dag er restaureret af Nationalmuseet i samarbejde med Sund & Bælt og fremstår smukt på fyrrebakken.

Derefter kører vi rundt og ser store dele af Sprogø fra strategiske steder. Med mulighed for udstigning af bussen.

På hjemturen runder vi betalingsanlægget i Korsør.

Business Danmark Fyn serverer en sandwich samt en øl/vand i bussen, som skal fortæres i bussen, ikke i naturen på Sprogø.

Du er velkommen til at tage en ledsager med. Hurtigt tilmelding tilrådes, da turen hurtigt blev udsolgt sidst vi var afsted. 

Bussen kører præcist kl. 18:30, så absolut senest ankomst ved bussen er kl. 18:15.

I kan parkere på ”Vesterhavnen”. Det er en stor gratis og tidsubegrænset parkeringsplads.

Bussen holder i forlængelse af P-pladsen ved hjørnet af Strandvejen, Havnegade, Toldbodgade (ud for Toldbodgade 1T).

Du er velkommen til at tage en ledsager med.

Tid 20. jun 2019 kl. 18:15 - 21:30
Sted Sprogø, Storebælt, ved Nyborg, Vesterhavnen (P-Plads), , 5800 Nyborg
Pris 200,00
Pris ledsager 200,00
Forplejning 1 Øl / Vand i samt 1 sandwich "kun" i Bussen.
Tilmelding Senest 4. juni 2019
Udsolgt