Sådan bliver du jobsexet

Se om du har det, der skal til. Seks personlige egenskaber gør dig attraktiv på jobbet

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Er du en energisk, resultatorienteret, loyal, fleksibel og en innovativ teamplayer? Så er du guf for de fleste virksomheder. Jobannoncer er fulde af buzzwords. Men nu har rekrutteringsfirmaet Ballisager afdækket, hvilke personlige egenskaber arbejdsgivere helst vil have en drømmemedarbejder besidder.

Store som små, offentlige som private, er syv ud af ti virksomheder enige om, at fleksibilitet er den klart mest efterspurgte egenskab.

- I en verden, hvor markeder og jobfunktioner ændrer sig med lynets hast, skal du bare være omstillingsparat, hvis du ikke vil hægtes af ræset. Topmedarbejderen er en kamæleon, der evner til at tilpasse sig og som har lysten til uopfordret at opsøge nye udfordringer, siger Kasper Rubæk, projektchef i Business Danmark.

Kasper Rubæk Clementsen

Top tre

Præcis hvilke egenskaber det efterspørges er naturligvis stillingsafhængig. Men den ideelle medarbejder på private og offentlige arbejdspladser ligner til forveksling hinanden. I private virksomheder skal du være fleksibel, resultat- og teamorienteret, mens du i det offentlige skal være fleksibel, energisk og teamorienteret.

- Lidt forenklet kan man sige, at chefer i det offentlige uddeler flidspræmier til de flittige holdspillere, mens chefen i det private uddeler fidusbamser til de bedste, som løfter egne eller holdets samlede præstationer, siger han.

Søger du job i mindre private virksomheder, bør du også skilte med din loyalitet. Faktisk lægger private virksomheder dobbelt så ofte vægt på loyalitet som offentlige arbejdsgivere.

- Små og mindre private virksomheder er som en lille familie. Hver medarbejder har tit en unik rolle og sidder med specialviden om produkter, processer og kunder, som det tager tid og koster penge at erstatte ved personaleudskiftninger. Loyalitet betyder langt mindre i det offentlige, fordi viden og processer her er forankret i staten eller kommunen og ikke hos den enkelte medarbejder, siger Kasper Rubæk.

Mens ønsket om fleksibilitet ligger i top, er bundskraberen evnen til at skabe innovation. Det overraskser ikke Kasper Rubæk.

- Chefer vil gerne have ansatte, der kan flytte og forny sig i en fart. Men det skaber uro og frustration på en arbejdsplads, hvis der er for mange George Gearløs typer, som pisker rundt og vil forandre ting.

Gratis karrieresparring for Business Danmarks medlemmer

Ballisageranalysen: Disse egenskaber sætter virksomheder højt hos ansatte:

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.