Har du restferie til gode?

Ferie er til for at blive brugt. Men kan du ikke nå at holde din restferie inden maj, kan du aftale af få din 5-6 ferieuge overført eller udbetalt

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ferien er hellig for de fleste. Alligevel har mange danskere flere feriedage på bogen, end de når at holde, før ferieåret rinder ud 30. april.

Hører du blandt dem, der har for travlt til at holde al din ferie? Så kan du aftale med din arbejdsgiver, at du overfører feriedage ud over 20 feriedage til næste ferieår. Få aftalen på skrift af din chef senest 30. september i år. Sådan overfører du ferie.

Forhindrer sygdom eller barsel dig i at holde din restferie, kan du også få feriedagene udbetalt. Læs mere om feriehindring.

Har du ekstra feriefridage?

Langt de fleste i salg og marketing får oveni de lovsikrede fem ferieuger også tanket friske feriefridage på kontoen hvert år. Normalt vil arbejdsgiveren have, at du først holder al din ferie, før du tager hul på de ekstra feriefridage. Derfor er det vigtigt, at der din kontrakt, overenskomst eller virksomhedens personalehåndbog står, at feriefridage kan udbetales som løn. Ellers risikerer du at miste dem.

Business Danmark anbefaler, at du altid tager en jurist med på råd for en sikkerheds skyld. Vi sidder klar på 3374 0200.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.