Vil du tjene mere – så skift karrierespor

Vidste du, at lønniveauet for samme stilling svinger enormt på tværs af brancher? Research grundigt, før du skifter karrieresti, anbefaler lønrådgiver

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Research altid lønniveauet grundigt, hvis du overvejer at skifte fag eller branche. Det er mere værd, end de fleste tror.

På det private arbejdsmarked, hvor lønnen tit forhandles frit, svinger årslønnen for identiske salgs- og marketingjob op til en kvart million kroner på tværs af brancher. Det har Business Danmarks seneste lønanalyse afsløret.

Er du klar til at udfordre karrieren? Så vis din nye arbejdsgiver, at du er en seriøs kandidat, der har sat dig grundigt ind i din kommende branche.

Vejen til højere løn er nemlig brolagt med minutiøs forberedelse, påpeger Jonathan Storm Krebs, ansvarlig for lønsparring i fagforeningen Business Danmark.

- Brug dit netværk i branchen og spørg ind til hvilke krav og forventninger, der venter dig. I nogle brancher arbejder salg og marketing med få store kunder, langvarige salgsprocesser og offentlige udbud, mens du i andre dele af branchen har mange mindre kunder.

- Der er også stor forskel på, hvilken profil virksomhederne går efter. Nogle foretrækker salgs- og marketinggeneralister, andre vil have specialister med rødder i et andet fag eller en konkret uddannelse.

- Din indledende research vil give dit et klart billede af, hvordan du får foden indenfor, hvad du kan byde ind med og en afklaring på, om branchen er noget for dig. Og sidst men ikke mindst, hvordan du bedst bliver en succes, for det er afgørende for dit lønudspil, siger han.

Lav et ambitiøst lønudspil, der afspejler din værdi

Et velresearchet branchehop kan i sig selv udløse et lønhop. Men en god løn kræver også en god forhandler. Udfordringen ved et brancheskift er at finde fixpunktet, hvor du og din nye arbejdsgiver begge føler, I har gjort en god handel.

- Det er helt klart en fordel at sætte din salgspris højt, så længe du kan retfærdiggøre din værdi. Ved enhver ansættelse er der et forhandlingsrum. Er du for beskeden, forringer du muligheden for at løfte din løn op i den bedre halvdel af det lønspænd, virksomheden operer med for den konkrete stilling, tilføjer han.

- Fortæl dem, at du har undersøgt lønniveauet ved hjælp af en specialiseret lønstatistik, og argumenter for dit lønudspil ved at fremhæve værdien, du kan bidrage med. Og stik så fingeren i jorden og spørg, hvad virksomheden tænker om det, siger han og forklarer at titel, erfaring og aflønningsform selvfølgelig også har stor indvirkning på lønnen.

- Ingen statistik kan sige præcist, hvordan lønniveauet er i den enkelte virksomhed. Det kan kun virksomheden.  Men vi kan komme ret tæt på med vores detaljerede lønstatistik, der tager højder for en række baggrundsvariabler som alder, anciennitet, uddannelse og geografi, der kan påvirke lønnen i opadgående eller nedadgående retning, afslutter han.

Grundig research afmonterer også de klassiske spørgsmål ved jobsamtalen - ”Hvad tjener du i dag?” eller ”Hvad skal sådan en som dig have i løn?” – som er et ringe målbillede for din nye løn, hvis du bevæger din ind i en mere vellønnet branche.

Vil du have inspiration til lønsamtalen?

Vi øger din chance for at forlade lønsamtalen med et smil på læben, fordi vi forstår dit fag og din branche. Vidste du fx, at 2 ud af 3, der får gratis lønrådgivning hos os, oplever større gennemslagskraft og bedre resultater ved lønsamtalen?

Få ammunition til din næste lønsamtale - book gratis lønsparring.

Prøv også vores lønberegner, og se, hvad du er værd.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.