3 ting du skal overveje, før du skipper jobbet

Vi jagter nye udfordringer og skifter job som aldrig før. Men gør dig disse overvejelser inden du kvitter jobbet, anbefaler karrierecoach

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Gode ferieordninger, fornuftige lønninger og høj fleksibilitet.

Vi danskere trives generelt godt på jobbet. Alligevel forventer hver tredje inden for salg og marketing at skifte job i løbet af året, viser tal fra fagforeningen Business Danmark.

Du tror måske, det er problemer med chefen eller skuffende lønsedler, der fylder os med længsel efter at udforske nye karrierestier. Næe. Det er især sulten efter faglig udvikling.    

Men ofte er det værd lige at slå bremsen i, hvis du i øvrigt er glad for kulturen på din nuværende arbejdsplads, påpeger Lise Vestergaard, karrierestrateg og coach i Business Danmark.

- Før du smider opsigelsen på bordet, så spørg dig selv ”Har jeg virkelig udforsket udviklingspotentialet i min nuværende virksomhed godt nok?”. Det lyder banalt, men det kan gøre hele forskellen, siger hun.

Tænk over 3 ting

De muligheder, du går og savner, kan du nemlig tit være med til at skabe ret nemt, påpeger hun.

Der kan virkelig være fordele og muligheder at høste, hvis du satser på din egen organisation først, og ser dit job med nye øjne. Lise Vestergaard anbefaler, at du overvejer tre ting.

- Indledningsvist er det en virkelig en god øvelse at sætte ord på, hvilke ansvarsområder du har, og hvilken rolle du gerne vil have. Er du for eksempel på jagt efter mere ledelsesansvar, så sørg for at tage den uformelle ledelseskasket på der, hvor du er. Hvis du mener, du ville være en god leder i en anden organisation, kan du lige så godt starte med at være det, der hvor du er, siger hun.

- For det andet skal du tydeligt kommunikere, hvad det er, du kan, og hvad du vil over for din leder og organisation. Selv om du synes, du har gjort det flere gange før, så giv det et skud til. Organisationer er i dag så dynamiske, at den rette timing kan spille dig gode kort på hånden i dag eller i morgen.

- Og sidst, men ikke mindst, så skal du jo bare prøve det af. Udlev det du vil, og opsøg de mange gratis inspirationsseminarer, som tilbydes i overflod. Jeg oplever ofte i mine sparringssamtaler, at der rent faktisk sker en forandring, når man selv tager teten og ansvar for sin udvikling, siger hun.

Tag ny halv akademiuddannelse i salg

Udvikling er det nye sort

Det stigende jobshopperi vidner om, at det er vigtigere end nogensinde at virksomheder sætter fokus på at fastholde og tiltrække de rigtige medarbejdere.

Formand i Business Danmark, Jens Neustrup Simonsen, forventer en stigende konkurrence om at positionere virksomheden som attraktiv arbejdsplads ved at skrue op for faglig og personlig udvikling af medarbejderen.

- Det er enormt dyrt og trækker mange ressourcer ud af en organisation, hver gang en videnstung medarbejder siger op. Salg og marketing skal i dag tilegne sig lige så stor viden og forståelse for kundens forretning, som de har om virksomhedens egne produkter og løsninger, at det ofte bedre kan svare sig at udvikle de medarbejdere, man allerede har, siger han.

- Samtidig får virksomhederne sværere og sværere ved at ansætte sig til vækst i takt med, at det tynder ud i antallet af ledige kvalificerede hænder. Her er salg historisk et fagområde, hvor ledigheden falder lige så hurtigt, som konjunkturerne stiger.

- De fleste virksomheder har allerede erkendt, at uddannelse er det vigtigste konkurrenceparameter for både virksomhedens og medarbejdernes udvikling. Så afsøg viljen til udvikling nu, hvor du har gode trumfer på hånden, tilføjer han.

Få gratis karrieresparring
Vi kender din branche ud og ind. Vil du have professionel sparring om, hvordan du kan kommunikere dine kompetencer og vise dit fulde potentiale. Så book en gratis sparingssamtale.

Book gratis karrieresparring

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.