Kører du rundt på farlige dæk?

Selvom dine nye vinterdæk er lovlige, betyder det ikke altid, at de er sikre. Her er, hvad du skal holde øje med, når du vælger nye dæk

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Temperaturen daler, dagene bliver kortere og vejene glattere. For mange betyder det nye vinterklæder til bilen.

Hvadenten du har leasing-, firma- eller privatbil, kan du med fordel spidse ører, så du ikke bliver sendt hjem fra værkstedet med fire godt brugte vinterdæk.

Selvom dine spritnye vinterdæk møder lovkravene, betyder det ikke nødvendigvis, at de er sikre nok til at få dig gennem vinteren.

Vær opmærksom – også hvis du leaser

Af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler flere brancheorganisationer og foreninger, som FDM og Rådet for Sikker Trafik, at du vælger dæk med en mønsterdybde på minimum 3mm. Alligevel lyder lovkravet kun på 1,6 mm.

I fagforeningen Business Danmark opfordrer trafikudvalgsformand, Lars Bundgaard, bilister at tage hånd om deres egen – men også kollegernes sikkerhed

-Tjek altid slidbanen og læs tests af de valgte dæk, når din bil får vinterdæk på. Hvis du kører i leaset bil, og du ikke selv kan bestemme dæktypen, så snak med dine kolleger og chefen om det, så I kan blive enige om en leasingaftale, du føler dig sikker ved, siger han.

- Mange af vores medlemmer kører langt flere kilomenter end almindelige bilister og pendlere og skal ud på vejene, hvad enten det regner eller sner. Derfor skal man ikke presse citronen, men holde sig til eller over de anbefalede 3mm, siger han.

Langt fra lovkrav til sikkerhedsanbefaling

Hos Brancheorganisationen FDM understreger man, at det er med god grund, at sikkerhedsanbefalingen på 3mm ligger så langt fra det lovpligtige krav til mønsterdybden

- Vi anbefaler ikke, man går længere ned end 3mm, og det hænger simpelthen sammen med trafiksikkerheden. Jo lavere slidbanen på dækket er, jo dårligere står bilen fast i vådt og glat føre. Et vinterdæk, der kun lige når lovkravet på 1,6 mm, har som udgangspunkt ikke særlig meget at stå imod med, siger Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM.

Ligesom Lars Bundgaard anbefaler han også, at man er opmærksom, selvom man kører på lejede dæk. Vil du være sikker på at få dæk, der opfylder dine krav, så sørg for at være inde over leasingaftalen:

- Har man ikke har en særaftale, så sørg for at få kravene skrevet ned i den aftale, man indgår med leasingselskabet og egen virksomhed. Ellers er det ikke noget, der motiverer leasingselskaberne til at imødegå anbefalingerne, anbefaler han.

 

Vinterdæktesten 2018

Har du købt ny bil eller er det på tide at udskifte dine nedslidte vinterdæk? Selvom vinteren ikke nødvendigvis bliver hvid, byder vinteren altid på slud og regn. Derfor er det vigtigt, at du vælger det helt rigtige vinterdæk til din bil

Læs FDM's Vinterdæktest 2018 og bliv klogere på, hvilke dæk du skal vælge.

Få 10% rabat på dæk og reparation hos Quickpot

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.