Nu sætter jobjagten ind

Hver tredje vil skifte job. Ansatte inden for salg og marketing jagter faglig udvikling, viser ny undersøgelse. Få karrierecoachens råd til jobskifte

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Tjekker du jævnligt jobopslag, lønstatistikker og Linkedin, fordi du søger nye græsgange, så er du langt fra den eneste. Faktisk har hver tredje dansker inden for det sidste år overvejet at kvitte jobbet, viser en undersøgelse af Epinion for Business Danmark.  

For Business Danmarks medlemmer alene er tallet en smule lavere. Omkring 30 pct. forventer at droppe jobbet i år, ifølge en intern undersøgelse. For de medlemmer, der forventer at skulle på jobshopping, står ønsket om faglig udvikling øverst på ønskelisten.

Hvorfor vil du skifte job?

Tre grunde til at søge nye græsgange

Den store omskiftelighed, inden for salg- og marketingstillinger, har særligt rødder i tre problematikker, mener Lise Vestergaard, karrierestrateg og coach i Business Danmark Sparring.

- En stor del af dem, der søger karrieresparring, oplever at de er stressede. Det hænger ofte sammen med, at mange af organisationerne er under forandring, hvorfor medarbejderen føler sig presset og derfor søger væk.

Ifølge Lise Vestergaard er der også mange, der siger op, fordi de simpelthen vil prøve kræfter med en anden branche.

- Det kan være, man føler sig utilpas med salgsorganisationen og sælgerens plads i dag. Man føler ikke længere, ens profil passer ind. Der kan både være tale om nyuddannede og dem, der har været i branchen længe, siger hun.

Ifølge undersøgelsen skyldes en del af mobiliteten inden for salg og marketing en higen efter faglig udvikling. Lige netop denne type efterspørgsel møder Lise Vestergaard tit.

- Til sidst har vi dem, der proaktivt søger udvikling, fordi de føler, de sidder fast og ikke kan komme længere i organisationen. De er ambitiøse, men får måske ikke rum til udvikling. Men det kan også være, at de egentlig er glade for at være i organisationen, men bare ikke selv kan se, hvordan de kommer videre.

Hvad du kan bidrage med i din organisation

Lige netop derfor er det vigtigt at stoppe op, før man afskriver sin egen organisation helt, understreger Lise Vestergaard. Græsset behøver nemlig ikke altid at være grønnere i en anden virksomhed.

- Jeg prøver gerne at få medlemmerne til at få lidt perspektiv på deres egen arbejdsplads. Det handler meget om at se sine egne ansvarsområder udefra og reflektere over, hvordan man kan påvirke sin egen rolle, mener hun.

- Mange er vant til at præstere og blive belønnet. Derfor forventer de også, at udviklingen kommer af sig selv, men man skal også turde sætte nogle krav. Jeg plejer gerne at fortælle medlemmerne det samme, som jeg fortæller mine børn ’ingen arme, ingen småkager’, tilføjer Lise Vestergaard.

Stil dig selv spørgsmålet 

Overvejer du at kvitte stillingen og søge nye udfordringer, så anbefaler karrierecoach Lise Vestergaard, at du spørger dig selv ’Kan jeg skabe rum for min udvikling her, hvor jeg er nu?’. Jo længere, du bevæger dig væk fra der, hvor du er nu, jo mere krævende er et job- eller karriereskift.

Når du får sat ord på, hvad du ønsker af forandring, så kast dig ud i det. Vil du fx gerne have mere ledelsesansvar, så tag ledelseshatten på der, hvor du er, anbefaler hun.

Er du klar til at tage det næste skridt og få udarbejdet en karrierestrategi sammen med en coach, kan du som medlem altid bestille en personlig sparringssamtale kvit og frit. Du bestemmer 100 procent, hvad samtalen skal handle om.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

1 Kommentar

  • Knud Hansen, Rapportér som upassende

    Ret sjovt så går den typiske HR konsulent totalt og radikalt uden om det anden vigtigste spørgsmål, nemlig LØNNEN. Jeg kan slet slet ikke tage sådanne amatører seriøst, når de ikke kan håndterer at næststørste kundesegment har lønnen som den vigtigeste faktor. Det samme slår igennem det typiske jobopslag. Hvor der maksimalt loves "konkurrencedygtig løn". Hvor i alverden kan de vide det fra? Det her lugter af at man fisker efter middelmådige medarbejdere fordi HR manageren og den leder der har ansat HR konsulenten selv er middelmådige.

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Kommentarerne bliver offentlig tilgængelige og kan fremsøges via en søgemaskine, så undgå personfølsomme oplysninger.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.