Jobkandidat…hvor er du?

Det er blevet så hårdt at søge job, at mange danskere helt lader være. Kom frit frem, opfordrer headhunter - der er desperat brug for dig

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Husker du de glade dage i 2006 og 2007? Dengang virksomhederne hev ledige ned af hylderne, og hvor de få uden job kunne samles i FCKs arena Parken. Men så kom finanskrisen og satte en brat stopper for festen i 2008/09.

Selv om jobmarkedet efter flere år i fryseren atter er ved at tø, har det ikke udløst det forventede jobshopperi, fastslår Thomas Hollen, direktør i rekrutteringsvirksomheden Shortlist, der leverer jobkandidater til virksomheder.

- Jeg kender personligt mange, der gerne ville skifte job. Men det dræner så meget mental energi og karambolerer med privatlivet, at de simpelthen ikke kan overskue det og lader være. Det gør det forbasket svært for virksomhederne at finde egnede kandidater med så mange passivt jobsøgende, siger han.

- Jeg kører stadig i min gamle Volvo. Med 316.000 km på tælleren ved jeg, at den kører på sidste vers. Alligevel nøler jeg med at sætte den til salg, fordi jeg ikke orker. Det ville være meget lettere, hvis en køber kom til mig og ville købe bilen uden vrøvl og til prisen. På samme måde tænker flere og flere jobansøgere. Problemet med passiv jobsøgning er bare, at man sjældent bliver spottet, hvis man ikke selv stikker hovedet ud af busken, siger han.

Vi orker ikke jobsøgning

Ifølge analyse fra LinkedIn kunne 15 pct. overhovedet ikke drømme om at skifte job, mens knap hver anden dog vil kigge på et jobtilbud, hvis det skulle dumpe ned i deres turban.

Thomas Hollen genkender problematikken fra Shortlist. Dem, der er på jobportalerne i dag, er virkelig på udkig efter job, mens en lang række specialister slet ikke at aktive.

- Sidste år var Shortlist i dialog med 8000 kandidater. En stor del er egentlig ikke på udkig efter nyt job, men når de aktivt bliver præsenteret for en relevant jobmulighed af os, er rigtig mange åbne for en videre dialog.

Ifølge headhunteren skyldes passiviteten i jobsøgningen, at folk i dag er voldsomt presset på tid hele vejen rundt - i privatlivet og på jobbet, ligesom ansøgningsprocessen ofte er lang og sej.

- På hjemmefronten skal vi være engagerede forældre, en god ægtefælle og holde os i form. På jobbet betyder øgede krav, at vi fordyber og specialiserer os. Det levner simpelthen ikke plads til, at vi går 20-30 procent ned i kadence på vores job, fordi vi er involveret i en udmarvende ansættelsesproces, hvor vi skal holde sig ajour med diverse job, gennemskue jobbeskrivelserne og lave målrettede ansøgninger, siger han.

- Samtidig har virksomhederne i dag langt større forventninger til jobansøgerne. Både når det gælder faglighed, ansøgning, cv og aktiv LinkedIn-profil, siger han.

Kommer du gennem nåleøjet som kandidat, må du mange steder også gennem flere samtaler og eventuelle test, før jobbet er dit.

Jobkandidater skal kunne alt

Gratis sparring ved jobskifte - kræve medlemskab.

Del på:
Facebook
Twitter
LinkedIn

0 Kommentarer

Retningslinjer for businessdanmark.dk/InBusiness

Eksterne redaktionelle bidrag (tekst + illustration) må ikke:

  • overtræde dansk lovgivning og/eller opfordre til kriminalitet
  • krænke, true eller forfølge personer eller grupper af personer
  • krænke privatlivets fred
  • linke til/markedsføre hjemmesider, der opfordrer til kriminalitet, krænker, truer eller forfølger personer eller grupper af personer
  • linke til/markedsføre kommercielle hjemmesider, konkrete produkter, firmaer eller salgsmaterialer.

Kommentarer til artikler på businessdanmark.dk/InBusiness skal relatere sig til indholdet, og krænkende/truende sprog tillades ikke.

Alt, der strider mod disse regler, slettes uden varsel.