Lønforhandling

Grundig forberedelse til lønforhandlinger er forudsætningen for et godt resultat

 

Derfor er det vigtigt, at du:

  • bruger Business Danmarks lønberegner og finder dit lønniveau. Print resultatet og tag det med til lønforhandlingen.
  • undgår ønsketænkning! Det er usædvanligt at stige 10 eller 20 pct. i løn.
  • laver en liste med dine arbejdsmæssige succeshistorier. Husk, at du skal kunne dokumentere dine succeser - fx med en oversigt over ordrer, solgte enheder i sammenligning med tidligere perioder, nye kunder, ansvarsområder, efter- og videreuddannelse m.v.
  • forbereder dig mentalt på en "hvis nu situation":
    - Chefen siger blankt nej til lønstigning. Hvad gør du?
    - Chefen giver en mindre lønstigning end forventet. Hvad gør du?
    - Chefen siger: "Det taler vi om til næste år". Hvad gør du?

Reaktionerne er individuelle, men husk, at ledelsen har ret til at lede og fordele arbejdet, herunder også at fastsætte det faktiske lønniveau og en evt. lønstigning - medmindre du arbejder under en overenskomst, hvor lønnen reguleres efter kollektive aftaler.

I krisetider med vigende afsætning og stigende arbejdsløshed kan det være vanskeligt at få en tilfredsstillende lønforhøjelse. Men så kan der være andre kort at spille. Se nogle af dem her 

Matcher du ledelsens krav, men får alligevel ikke opfyldt dine krav, kan den eneste løsning til mere i lønningsposen være en erkendelse af, at det ikke er i det nuværende job, du når den løn, du gerne vil. Så er løsningen måske at søge nyt job for at opfylde dine forventninger.

Vil du tale med en medarbejder i BD om lønforhandling, skal du tilmelde dig her, eller hvis det haster og skal være inden for få timer, på telefon 33 74 02 00.

Send som email

×

Opdater din profil

Det er ved at være lang tid siden du sidst har opdateret din medlemsprofil. Når du gør det, kan vi løbende udvikle nye services, der er skræddersyet til medlemmernes forskellige baggrunde. Så gør dig selv (og os) en tjeneste og opdatér din medlemsprofil - på forhånd tak.

Email:
Mobil:
Stilling:
Uddannelse:
Arbejder med:
×