Få mere ud af din løn

Lønstatistik, skattefradrag og firmabil

Flere ting påvirker værdien af din løn. Vi har samlet de vigtigste ting, du skal være opmærksom på.

Vores lønberegner giver svar på, om din løn og frynsegoder matcher den erfaring, du har inden for salg, marketing eller rådgivning.

Skatteregler og -fradrag har stor betydning for, hvor meget du får udbetalt af din løn. Vi giver dig overblikket over de væsentlige regler, fx multimedieskat, fradrag for hjemmekontor mv.

Vores bilprogram viser, hvordan valget mellem fri firmabil og kørepenge påvirker din privatøkonomi

Løn og forhandling

Pension, ferie, barselsrettigheder, firmabil m.m. Alt sammen repræsenterer en værdi og er løn. Men vi har ikke samme behov for diverse lønelementer gennem et langt arbejdsliv. På vores lønsider finder du inspiration til, hvilke elementer du kan bringe i spil, og hvor udbredt de er. Som medlem kan du få sparring om, hvordan du bedst indfrier dine mål - book en lønrådgivning.

Bilkørsel og godtgørelse

Kørende sælgere bruger ofte mange timer ugentligt på transport i forbindelse med kundebesøg. Det påvirker både pengepungen og arbejdsmiljøet.

Trafikskader er den hyppigste arbejdsskade blandt sælgere. Siden 2007 har Business Danmark – sammen med Jyllands-Posten - kåret ”Årets Businessbil” for at sætte fokus på det fysiske arbejdsmiljø i klassiske firmabiler.

Vi har også lavet 6 videoer om, hvordan du forbedre kørekomforten og bedst undgår skavanker ved at indstille sæderen korrekt.

Bruger du egen bil på jobbet eller tager du på tjenesterejser, kan du se, hvad du er berettiget til i diæt og skattefri kørselsgodtgørelse.

Særregler for sælgere

Fri firmabil er det mest udbredte blandt kørende sælgere – det betyder i hovedreglen, at alle driftsudgifter betales af arbejdsgiveren, mens lønmodtageren beskattes af godet. Se beskatningsreglerne. Men der findes en særregel for sælgere, der har fraskrevet sig retten til at bruge firmabilen privat. Man har mulighed for at bruge firmabilen mellem hjem og arbejde én dag om ugen, ligesom man kan købe sig til at bruge firmabilen i ferien.

Send som email

×

Opdater din profil

Det er ved at være lang tid siden du sidst har opdateret din medlemsprofil. Når du gør det, kan vi løbende udvikle nye services, der er skræddersyet til medlemmernes forskellige baggrunde. Så gør dig selv (og os) en tjeneste og opdatér din medlemsprofil - på forhånd tak.

Email:
Mobil:
Stilling:
Uddannelse:
Arbejder med:
×